A GYERMEKVASÚT ÉS KÖRNYÉKE:

Vasutunk Budapesten, a Budai-hegységben található. Állomásaink nagy része könnyedén megközelíthető közösségi közlekedéssel a Széll Kálmán térről, illetve a Déli pályaudvartól, vasutunk környezetében megannyi látványosság található (Erzsébet-kilátó, Normafa, Libegő, fogaskerekű, Vadaspark, szánkópályák, játszóterek, stb). Állomásaink környékén parkolni korlátozottan, vagy egyáltalán nem lehet. Ezalól kivételt csak Hűvösvölgy állomás jelent, melynek közelében több P+R parkoló is található.

Ismerje meg a legnépszerűbb kirándulási célpontokat az alábbi videóból

Térkép – Gyermekvasút és környéke

RENDEZVÉNYEK:

Különféle rendezvényekkel színesítjük a kisvasutazást. Telente Mikulásvonatok közlekednek, több kocsink adventi díszbe öltözik, nyílt napot tartunk. Tavasszal és nyáron teljesítménytúrákat szervezünk, gyermeknapi programokkal készülünk. Ősszel halloweeni élmény részesei lehetnek az érdeklődők.

A GYERMEKVASÚT MÚZEUMA:

A Gyermekvasutas Múzeum a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút és az egykori Úttörővasút tárgyi emlékeinek gyűjteménye. A múzeumban tárgyi és képi emlékeket őriznek, amelyek a kisvasút építésének kezdetétől a több évtizedes, változatos múlton keresztül egészen a közelmúltig felidézik és bemutatják a Gyermekvasút történetét.

LEGYÉL TE IS
GYERMEKVASUTAS!

LEGYÉL TE IS
GYERMEKVASUTAS!