Rendezvények

Rendezvények2023-06-30T09:56:03+02:00

RENDEZVÉNYEK:

Különféle rendezvényekkel színesítjük a kisvasutazást. Telente Mikulásvonatok közlekednek, több kocsink adventi díszbe öltözik, nyílt napot tartunk. Tavasszal és nyáron teljesítménytúrákat szervezünk, gyermeknapi programokkal készülünk. Ősszel halloweeni élmény részesei lehetnek az érdeklődők. Aktuális, ténylegesen meghirdetett programjainkról kicsit lejjebb a hírek között olvashat. Programtípusainkról az oldal alján látható táblázatban olvashat.

Gyermekvasút rendezvények
Évente ismétlődő rendezvények a Gyermekvasúton. A rendezvényeket annak részleteivel minden évben külön meghirdetjük.
RendezvényIdőpontLeírás
Nyílt nap a GyermekvasútonNyílt nap Széchenyihegyenjanuár végeCsaládi program Széchenyihegyen, mely során a gyermekek megtekinthetik a kisvasutasok munkáját testközelből, maguk is kipróbálhatnak egy-két feladatot, felölthetik az egyenruhát, kipróbálhatják mozikocsinkat, megannyi változatos lehetőségen túl.
Gyermekvasutas TanfolyamGyermekvasutas Tanfolyam indulfebruár első szombatja4., 5., 6. osztályosok jelentkezését várjuk, akiket érdekel a vasút világa és szeretnének csapatunk tagjaként megannyi szabadidős programon is részt venni. A tanfolyam végeztével a gyerekek a nyáron már szolgálatot teljesíthetnek. Részletek és jelentkezés IDE kattintva.
Tavaszi teljesítménytúra - Fotó: Sefcsik GergelyNappali Teljesítménytúramárcius 15.A „Gyermekvasút nyomában” 20 km-es nappali teljesítménytúra a Gyermekvasút Múzeumáért Egyesület szervezésében. Indítás: reggel Széchenyihegy állomásról, cél Hűvösvölgyben (majd visszavonatozás).
Gyermekvasút napjaA Gyermekvasút napjaáprilis második szombatjaA Gyermekvasút születésnapja, egyben a Kárpát-medencei kisvasúti napok nyitórendezvénye. Évről évre változó, az évfordulókhoz és aktualitásokhoz köthető színes, egész délelőttös program.
Gyermeknap a GyermekvasútonGyereknap a Gyermekvasútonmájus utolsó vasárnapjaVáltozatos gyermekprogramok, bemutatók, koncertek, modellkiállítás Hűvösvölgyben. Általában utazási kedvezmények gyermekeknek.
Múzeumok ÉjszakájaMúzeumok éjszakájajúnius végeÉjszakai vonatközlekedés, kiállítások, vezetett éjszakai túra
Fotó: Gulyás Attila - Éjszakai teljesítménytúra a GyermekvasútonÉjszakai Teljesítménytúraaugusztus 19.A „Gyermekvasút nyomában” 20 km-es éjszakai teljesítménytúra a Gyermekvasút Múzeumáért Egyesület szervezésében. Indítás: este Hűvösvölgy állomásról, cél Széchenyihegyen (majd visszavonatozás).
Tüzijátéknéző vonatTüzijátéknéző vonataugusztus 20.Tűzijátéknéző különvonat közlekedik, mely a Panoráma-ívben megáll, így a vonatból csodálható meg az augusztus 20-i budapesti tüzijáték. Részvételi jegyek kizárólag elővételben válthatók a készlet erejéig, a jegyváltás menetéről minden évben külön közleményt teszünk közzé weboldalunkon.
NosztalgiaszolgálatNosztalgianapokszeptember első két szombatjaEzeken a napokon már felnőtt, egykori úttörő- és gyermekvasutasok állnak szolgálatba gyermekeikkel, akik jelenlegi csapatunkat erősítik.
 TanfolyammegnyitóGyermekvasutas Tanfolyam induloktóber első szombatja4., 5., 6. osztályosok jelentkezését várjuk, akiket érdekel a vasút világa és szeretnének csapatunk tagjaként megannyi szabadidős programon is részt venni. A tanfolyam végeztével a gyerekek az újév elején már szolgálatot teljesíthetnek. Részletek és jelentkezés IDE kattintva.
Mikulásvonat a GyermekvasútonMikulásnapokdecember elejeA Mikulás és segítői, a krampuszok birtokba veszik a Gyermekvasutat külsős partnerünk szervezésében, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.
Adventi kisvasutazásKarácsonyi kocsikAdvent idejénKarácsonyi díszbe öltözött kocsik is közlekednek vasutunkon, így hangulatosabbá téve az ünnepi kisvasutazást. Vonataink az ünnepek ideje alatt is mindennap közlekednek, azonban december 24-én csak délelőtt, január elsején egy órával később indul az első vonat.

LEGYÉL TE IS
GYERMEKVASUTAS!

LEGYÉL TE IS
GYERMEKVASUTAS!

Go to Top