Magyarország ősszel is vár! - Fotó: Pergel Áron

(Táv kitérők nélkül: 6 km; Szintemelkedés: 34 m; Ereszkedés: 139 m)

 1. Érkezz meg Hűvösvölgybe kerékpárúton, kerékpárszállító villamossal, vagy akár autóval is, hiszen P+R parkolóban hagyhatod azt!
 2. Told fel a bicajod az állomásra, ebben a lépcsőkön elhelyezett vezetősín segítségedre lesz és válts egy átszállójegyet a pénztárban! Ha várakoznod kell, az állomás földszintjén kávézó is található, mely hétköznap is nyitvatart, biciklid ezalatt is biztonságban tudhatod magad mellett.
 3. Vonatozz el Virágvölgy állomásig, ahol még lehetőség van friss vízzel megtölteni a kulacsod! Az állomás mögötti 100 méteres úton még, javasoljuk, hogy told a biciklit a kijelölt bicikliútig, ahol balra hajts a Jánoshegyi utat követve!
 4. Első megállásod a Libegőnél lesz, ahol mellékhelyiség, egy kisebb erdei játszótér található,
 5. Innen érdemes kitérni az Erzsébet kilátóhoz. A Libegő János-hegyi végállomásnál található kerékpár tárolóknál hagyhatod a bicklid, ha gyalog vágnál neki a 35 méter szintemelkedéssel járó kitérőnek a kilátóhoz.
 6. A Libegő felső végállomásánál található játszótér mellől induló szerpentinen folytasd az utat, melyet KRESZ tábla is jelez. Ezt követően már lejtőn folytathatod az utad. Az út jobb oldalán találod majd a Jánoshegyi-átjáróbarlangot, ahol érdemes pár fotóra megállni. A bal oldalon pedig többször is a Budakeszi panoráma sejlik fel az út mellett. A szerpentin út a Tündérhegyi útba torkollik, ahol éles bal kanyarral folytatjuk utunk a Jánoshegyi úton Szépjuhászné felé.
 7. A Jánoshegyi út végét egy sorompó jelzi majd, melyet könnyen ki tudsz kerülni, azonban légy figyelmes ott, ahol a kerékpárút keresztezi a Budakeszi utat! Itt kissé balra, az út túloldalán található Szépjuhászné állomásunk, ahol mellékhelyiség és büfé is üzemel.
 8. Ha gyorsan teljesítetted a távot, lehetőségetek van kerékpárúton megközelíteni Szépjuhásznéról a Budakeszi Vadasparkot is. A kijelölt út a zebra túloldalán, a főútra merőlegesen indul, majd jobbra halad. Indulás előtt érdemes ellenőrizni az útvonalat a térképen is.
 9. Jegyváltással már nem kell bajlódnod, ha korábban átszállójegyet váltottál, visszaszállhatsz a következő vonatra és biztonságosan visszautazhatsz vele Hűvösvölgybe.

Google térkép: https://goo.gl/maps/KqQUoisrvysBJ3vr5

(Táv kitérők nélkül: 7,7 km; Szintemelkedés: 29 m; Ereszkedés: 136 m)

 1. Érkezz meg Széchenyihegyre a 60-as fogaskerekűvel!
 2. Széchényi-hegy állomásról indulj a Hegyhát úton a Gyermekvasút nyomvonalával párhuzamos betonúton.
 3. Az Eötvös út kereszteződésénél kelj át a kerékpáros átkelőn, innentől a bicikliúton hajthatsz. A Normafa út elérése után az Eötvös úton haladhatsz, vagy biciklid tolva a gyalogos ösvényen juthatsz el a buszfordulóig, ahonnan a sorompóval elzárt terület irányába haladhatsz tovább. Ezen aszfalt úton végig kerékpáros nyom található, ezeket követve érhetsz el a Libegő végállomásához.
 4. A Libegő végállomásától rövid szusszanó után az edzettebek az Erzsébet-kilátó úton folytathatják útjukat. A Libegő János-hegyi végállomásnál található kerékpár tárolóknál a sétálni vágyók hátra hagyhatják kerékpárjaikat és gyalogosan közelíthetik meg a kilátót.
 5. Azok akik vállalták a közel 35 méter szintemelkedéssel járó túrát a kilátóhoz, a kerékpáros túra folytatásához vissza kell térniük a Libegő végállomásához.
 6. Utunk a Jánoshegyi úton folytasd, az út mellett található játszótéren egy kék nyomós kútból utántöltheted vízkészleted, amennyiben ez szükséges. A szerpentin KRESZ tábla mellett haladj el, mely után egy hosszú szerpentines betonút következik. Ereszkedés közben megtekintheted a Jánoshegyi-átjáróbarlangot. A szerpentin út a Tündérhegyi útba torkollik, itt éles bal kanyarral folytasd utad a Jánoshegyi úton Szépjuhászné felé.
 7. Az betonút egy részét egy sorompó állj el, ebből tudod, hogy megérkeztél a Budakeszi úthoz. A kerékpáros átjárón hajts fel az út bal oldalán található járdaszigetre, ami egy biciklis átkelővel keresztezi a forgalmas Budakeszi utat. A kerékpáros útról jobbra fordulj a Szépjuhászné állomás felé vezető köves útra.
 8. Szépjuhászné állomáson pénztár, étterem és mosdó található. Az állomáson váltsd meg vonatjegyed a Széchenyihegy felé, ahonnan a közutakon legurulhatsz a városba, vagy a 60-as fogaskerekűvel is leutazhatsz bicikliddel.

Google térkép: https://goo.gl/maps/skS6HdJbAMNjc1j19

Strava: https://www.strava.com/activities/4086939213

(Táv kitérők nélkül: 7,7km; Szintemelkedés: 139m; Ereszkedés: 32m)

 1. Érkezz meg Széchenyihegyre a 60-as fogaskerekűvel!
 2. Váltsd meg menetjegyed és kisvasutazz el Szépjuhászné állomásig! Miután megérkeztél, lehetőséged van a mellékhelyiség használatára, esetleg egy ebédre a büfében.
 3. Ha egy egész napos kirándulást tervezel, akkor érdemes lehet először kerékpárúton megközelíteni a Budakeszi Vadasparkot is. A kijelölt út a zebra túloldalán, a főútra merőlegesen indul, majd jobbra halad. Indulás előtt érdemes ellenőrizni az útvonalat a térképen is.
 4. Az állomás mögött indul a Budakeszi úttal párhuzamosan haladó bicikliút, melyen balra indulj el! Szinte azonnal keresztezed a főutat, majd a Jánoshegyi út emelkedőjén indulj el! Érdemes szemfülesnek lenni, ugyanis az út bal oldalán találod majd a Jánoshegyi-átjáróbarlangot, ami kiváló fotóhelyszín. A jobb oldalon többször is a Budakeszi panoráma sejlik fel.
 5. Érdemes megállni a Libegőnél, ahol mellékhelyiség, egy kisebb erdei játszótér található.
 6. Innen érdemes kitérni az Erzsébet kilátóhoz. A Libegő János-hegyi végállomásnál található kerékpár tárolóknál hagyhatod a bicklid, ha gyalog vágnál neki a 35 méter szintemelkedéssel járó kitérőnek a kilátóhoz.
 7. A Libegő végállomásától lefelé fog tartani az utad a sövénnyel határolt aszfaltúton. A Normafa-lejtőhöz érve is lehetőséged van pótolni a kiesett kalóriákat rétessel, lángossal vagy a Delikát üzlet különlegességeivel.
 8. Ha magabiztosan kerékpározol a forgalomban is, akkor mindenképp érdemes legurulnod a hegyről a belváros felé. Minden más esetben javasoljuk, hogy Normafa megállóhelynél térj le jobbra a Hegyhát útra, ahol a vasút mellett haladva, annak végállomásánál balra kanyarodva visszaérkezel a fogaskerekűhöz.

Google Térkép: https://goo.gl/maps/PogoMJ9Rpk9EyK7N9

LEGYÉL TE IS
GYERMEKVASUTAS!

LEGYÉL TE IS
GYERMEKVASUTAS!