Gyermekvasutasokért Alapítvány

FőoldalGyermekvasutasokért Alapítvány
Gyermekvasutasokért Alapítvány2020-02-15T21:05:03+01:00

Gyermekvasutasokért Alapítvány

A Gyermekvasutasokért Alapítvány a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút mellett működő, a gyermekvasutasok közösségének érdekében tevékenykedő közhasznú alapítvány.

Az alapítvány története

Az alapítványt a Magyar Államvasutak Zrt., valamint egykori gyermek- és úttörővasutasok kezdeményezésre 1995-ben hozták létre. Alapítói a MÁV Zrt. és Budapest Fővárosi Önkormányzata voltak.

Az alapítvány – lehetőségeihez mérten – anyagilag hozzájárul a gyermekvasutas tanfolyamra járó gyerekek és a gyermekvasutas csoportok szabadidős programjaihoz, kirándulásaihoz, a nyári táborozáshoz, valamint a szolgálaton kívüli gyermekvasúti programokon résztvevő gyerekek étkeztetéshez.
Ezen túlmenően az alapítvány hivatalos és informális kapcsolatokat tart fenn más gyermekintézményekkel.

A volt gyermek- és úttörővasutasokkal való kapcsolattartás, illetve az évente megrendezett nosztalgianap szervezése szintén a Gyermekvasutasokért Alapítvány feladatai közé tartozik.

Az alapítvány támogatása

Gyermekvasutasokért Alapítvány közhasznú alapítványként működik. Köszönettel fogadja a pályázatokon elnyert forrásai kiegészítéseként érkező adományokat, valamint a személyi jövedelemadóból évente felajánlható 1%-os támogatást.

Adószám: 18075144-2-42

Tízezer feletti látogatószám a gyermeknapi rendezvényen

By |2019. május 29. |Categories: Hírek|Tags: , , , |

2019. május 26-án vasárnap rendkívül sikeres gyermeknapi programot kínáltunk látogatóink [...]

Tízezer feletti látogatószám a gyermeknapi rendezvényen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva