Immár többéves hagyomány, hogy az adventi időszakban a Gyermekvasút különleges díszítésű kocsikkal készül utasainak.

Idén egy kék nosztalgiakocsi és egy piros „debreceni” kocsi fogadja karácsonyi hangulatban a kirándulókat. Az ünnepi járművek december 6-tól január 8-ig minden üzemnap közlekednek, így az adventi időszakban és a téli szünetben is lehetőség nyílik kipróbálni a feldíszített vonatokat. Idén először Széchenyihegy állomás várótermében egy karácsonyi sarkot is berendeztek, hogy az utazás előtti várakozás percei is otthonosabban teljenek. Széchenyihegyen adventi naptár is várja az utasokat: mindennap egy szerencsés utasunk apró ajándékkal térhet haza.

Ünnepi fényben a Gyermekvasút egyik karácsonyi kocsija

A tavalyi siker után idén is egy különleges fénykocsival várjuk utasainkat. A karácsonyi hangulatúvá varázsolt utastéren kívül más vonzó érdekességgel is szolgál az egyik debreceni kocsi: külsejét fényfüzérek borítják, igazán egyedi látványt kölcsönözve a járműnek.
A díszesen kivilágított kocsi 2023. január 8-ig minden üzemnap közlekedik.
2022. december 23-ig minden üzemnap azonos menetrend szerint: a Hűvösvölgyből 9:10-kor, 11:10-kor, 13:10-kor és 15:10-kor, Széchenyihegyről a 10:03-kor, 12:03-kor, 14:03-kor és 16:03-kor induló vonatokban közlekedik.
A budapesti Gyermekvasút év végi menetrendje a gyermekvasut.hu/menetrend oldalon található.