2021. október 12-én és 13-án pályakarbantartás miatt a Gyermekvasút vonatai rövidebb útvonalon, csak a vonal felső szakaszán, Szépjuhászné és Széchenyihegy között közlekednek.

Kedden és szerdán ideiglenes menetrendet vezetnek be, de a vonatok továbbra is általában óránként járnak. Szépjuhásznéról az első vonat 9:40-kor, Széchenyihegyről 9:45-kor, az utolsó járat Szépjuhásznéról 16:25-kor, Széchenyihegyről 16:30-kor indul. A menetrendek elérhetők a gyermekvasut.hu/menetrend oldalon.

A Budakeszi útnál lévő Szépjuhászné vasútállomás elérhető a Széll Kálmán térről induló 22-es, 22A és 222-es busszal, valamint a Zsámbéki-medence felé közlekedő helyközi Volánbusz járatokkal. Mivel ebben az időszakban karbantartás miatt a fogaskerekű vasút sem közlekedik, a vonal felső részének megközelítését a Széll Kálmán tér és a Déli pályaudvar térségéből a 21-es és 21A buszokkal ajánljuk, melyekről a Gyermekvasút Normafa megállóhelyénél lehetséges az átszállás.

Az októberi lezárás ideje alatt Hárshegy állomás egyik váltóját építik át modernebb rendszerű, új kitérőre. Korábban, tavaly novemberben az állomás másik váltóját már ugyancsak kicserélték.