Tavasszal, a tanév utolsó heteiben hosszabb vonatokkal, szükség esetén mentesítő vonatokkal várjuk a gyermekcsoportokat. Kérjük, lehetőleg egy héttel az utazás előtt telefonon jelentsék be a csoportos utazási szándékukat.

A Gyermekvasúton az osztálykirándulások időszakában is járataink férőhely-kapacitását az igényeknek megfelelően igyekszünk bővíteni. Kérjük, hogy a húsz főnél nagyobb csoportok előzetesen jelezzék utazási szándékukat!

Előzetes bejelentés csoportos utazás esetén

Telefon: +361 397 5394

A csoportos utazást Hűvösvölgy állomás állomásfőnökénél legalább három nappal a tervezett utazás előtt kell bejelenteni az +361 397 5394 telefonszámon. Közölni kell a tervezett utazás időpontját (év, hónap, nap), kiindulási és célállomását, melyik vonatot kívánják igénybe venni, valamint az együtt utazó felnőttek és gyerekek számát.

A bejelentett osztályok és csoportok előnyben részesülnek azokkal szemben, akik utazásukat előzetesen nem jelezték!

Csoportos kedvezmények

6-18 éves korú gyermekekből álló (gyermekjeggyel utazó) gyermekcsoport esetében a felnőtt kísérő is gyermekjegyet válthat a létszám függvényében az alábbiak szerint:
– 10 gyermek esetén: 1 felnőtt kísérő
– 11-20 gyermek esetén: 2 felnőtt kísérő
– 21-30 gyermek esetén: 3 felnőtt kísérő
– ugyanígy tovább minden megkezdett 10 fő gyermek után 1 felnőtt kísérő

A fentieken kívül más kedvezmény a Gyermekvasúton NEM igényelhető (például diák-, nyugdíjas-, óvodás-, közalkalmazotti, nagycsaládos, MÁK-kártyás kedvezmény sincs; más közlekedési vállalatoknál alkalmazott menetkedvezmények sem biztosítottak, országbérlet és vármegyebérlet sem vehető igénybe).

Óvodás csoportok esetén a 6 éven aluli gyermekeknek nem kell fizetni az utazásért, a 6 éven felüliek gyermekjeggyel, a kísérő felnőttek pedig felnőtt jeggyel utazhatnak.

18 éven felüli személyekből álló csoport esetén csoportos kedvezmény igénybevételére nincs lehetőség.

Csoportos utazás esetén is ajánljuk figyelmükbe a többszöri utazásra felhasználható jegyeket, melyek ára kedvezményt foglal magában:

  • az átszállójegyek kétszeri utazásra (vagy egy menettérti utazásra) jogosítanak, áruk kevesebb, mint két darab egyszeri utazásra jogosító menetjegy
  • a Családi napijegy az érvényesség napján korlátlan számú utazásra jogosít, legfeljebb 2 felnőtt és 3 gyerek VAGY 1 felnőtt és 4 gyermek együttes utazására jogosít (a családi kapcsolattól független kedvezmény)

Pénztárak

A pénztárak nyitva tartásáról bővebb információ Hűvösvölgy állomáson a +361 397 5394 telefonszámon kérhető. Vonaton megváltott jegyekről készpénzfizetési számlát az állomási pénztárakban tudnak kiállítani.

További információk díjszabásunkról: https://www.gyermekvasut.hu/dijszabas/