A téli szünet friss hóval érkezett a budai hegyekbe, decemberben már másodszor borítja összefüggő fehér lepel a tájat a Gyermekvasút felső szakaszán. Érdemes egy kisvonatozással egybekötött havas kirándulásra, szánkózásra indulni a téli szünetben.

Idén is feldíszített vasúti kocsik gondoskodnak utazás közben az ünnepi hangulatról. Az egyik karácsonyi kocsi és egy dízelmozdony külső világítást is kapott, így igazi fényvonatént futnak a síneken.

Az egyedi díszítésű karácsonyi kocsik a téli szünet végéig mindennap közlekednek: általában a menetrendben meghirdetett hagyományos személyvonatokban lehet ezekkel a hangulatos járművekkel utazni, melyek óránként indulnak a végállomásokról.

A téli szünet utolsó hétvégéjén búcsúznak a Gyermekvasút feldíszített ünnepi járművei. A hangulatossá varázsolt utasterű karácsonyi kocsik és a fényvonat január 6-án és 7-én közlekedik utoljára.
A fénykocsival és fénymozdonnyal közlekedő szerelvény szombaton csak három fordulót tesz: Hűvösvölgyből 10:10-kor, 12:10-kor és 14:10-kor, Széchenyihegyről 11:03-kor, 13:03-kor és 15:03-kor indul. Aki sötétben szeretne még találkozni a fényjárművekkel ebben a szezonban, vasárnap utazhat az ünnepi szerelvénnyel, amikor a napközbeni indulásokon kívül még a Hűvösvölgyből 16:10-kor és a Széchenyihegyről 17:03-kor induló vonatokban is közlekedik majd.

A hétvégén ismét forgalomba áll a gőzös is, naponta kétszer indul a végállomásokról. A nosztalgiavonatokkal érdemes a széchenyihegyi végállomáson megkezdeni az utazást, mert onnan hosszabb szerelvény indul (11:15-kor és 15:25-kor).

A menetrendi naptár a ide kattintva érhető el.

Téli szünet programajánló - Gyermekvasút, Budapest

Téli szünet programajánló – Gyermekvasút, Budapest