Idén is két teljesértékű nosztalgianapot szervezünk az Úttörővasút-Gyermekvasút generációinak.

Frissítés: szolgálatba teltház miatt már nem lehet jelentkezni, de az esti rendezvényekre továbbra is van lehetőség jegyet vásárolni az oldal alján található gomb megnyomását követően online.

Külön napon kapnak szolgálati lehetőséget az Úttörővasút és a Gyermekvasút időszakának pajtásai.

Idén 75 éves az Úttörővasút-Gyermekvasút, az évforduló alkalmából rengeteg tárgyi emlékkel időszakos kiállítást rendeztünk be Széchenyihegyen a motorszín épületében. A tárlat mindkét nosztalgianapon 10:00-16:30 között nyitva lesz, egykori úttörővasutas vagy gyermekvasutas igazolvánnyal vagy ellenőrzővel díjmentesen látogatható, más érdeklődők az aznapi vonatjegyükkel léphetnek be.

A két nosztalgianapon ismét gyereknek érezhetik magukat azok, akik esetleg a szolgálatra jelentkezésről lemaradnak vagy csak nosztalgiázni eljönnének vonatozni: egykori úttörővasutas vagy gyermekvasutas igazolvánnyal vagy ellenőrzővel díjmentesen lehet utazni szeptember 2-án és 9-én a hagyományos vonatokon. A kedvezmény a nosztalgiavonatokra nem vehető igénybe, arra a menet- vagy átszállójegyet és a nosztalgia pótjegyet is meg kell váltani!

A szolgálati helyekre, üzemi területekre (Otthonépület, tábor területe, forgalmi iroda, mozdony) kutyát bevinni tilos!

Várunk minden nosztalgiázni vágyót!

Információ: kapcsolat.gyermekvasut@mav.hu és +36 1 511 5559