2023. június 24-én, szombaton, a Múzeumok Éjszakája alkalmából kora esti programokkal és kedvezményekkel várja utasait a Gyermekvasút.

Gyermekvasút Múzeum – Hűvösvölgy állomás

A Gyermekvasút történetét bemutató kiállítás 19 óráig tart nyitva, Múzeumok Éjszakája karszalaggal díjmentesen látogatható.

Gyermekvasút vasútmodellező szakkörének kiállítása – Hűvösvölgy állomás

Az állomás alatti fogadóparkban található az egykori mozgólépcső gépháza, ahol a Gyermekvasút vasútmodellező szakköre működik. A terepasztalokkal berendezett kis kiállítótér 15 és 19 óra között fogadja a látogatókat.

Kedvezményes utazás

A 17 és 19 óra közötti idősávban a végállomásokról induló, 258, 358, 150, 351, 159 számú személyvonatokon karszalaggal gyermekjegy váltható. A pontos menetrend IDE kattintva, valamint a gyermekvasut.hu/menetrend oldalról érhető el az utazás napjának kiválasztásával.

Panoráma 75 expressz

Érdemes a Múzeumok Éjszakája budapesti programjai előtt egy kisvasúti utazással kezdeni az estét és még sötétedés előtt vonatozni egyet a budai hegyekben.

Esti különvonat közlekedik Hűvösvölgy és Széchenyihegy között, az oda-vissza vonatút során a kilátókocsikban a budai hegyek hangulata, az erdő közelsége mindig páratlan élményt nyújt. A különvonat utasai Széchenyihegy állomáson a motorszín épületében a Gyermekvasút 75. évfordulója alkalmából berendezett időszakos kiállítást tekinthetik meg. Visszaútban a különvonat alkonyatkor érkezik a Kis-Hárs-hegy melletti panorámaívbe, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a fővárosra. A szerelvény itt várja meg a naplementét, majd indul tovább a hűvösvölgyi végállomásra.

Menetrend

Vonatindulás Hűvösvölgyből: 18:55

A vonat visszaérkezése Hűvösvölgybe: 21:35

Jegyárak

Felnőtt: 2600.-
Gyermek (6-18 éves korig): 1300.-

A szombat este induló Panoráma75 expresszre is a Múzeumok Éjszakája karszalaggal gyermekkedvezmény vehető igénybe.

A Múzeumok Éjszakájára karszalagot a Gyermekvasúton nem árusítanak. A karszalagok vásárlásáról információ: https://muzej.hu/gyik

Múzeumok Éjszakája 2023 - Gyermekvasút, Budapest