Kedves egykori pajtások!

 Hihetetlen, de 2023-ban már a 75. születésnapját ünnepli a Gyermekvasút.

Az évfordulóra készülve szeretnénk emlékeket gyűjteni azoktól, akik tényleg a leghitelesebben tudják megmutatni, milyen is volt a különböző korok Úttörővasútja, Gyermekvasútja. Várjuk a megemlékezéseket, legyen az akár fénykép vagy videó, írott dokumentum, de akár egy napjainkban készült felvétel is lehet, ahol a hajdani kisvasutas régi történetet mesél el, megpróbálva bemutatni gyerekkorának meghatározó pillanatait, felidézve a szolgálatban vagy közös programokon átélt élményeket.

Az elkészült fotókat, történeteket az emlek@gyermekvasut.hu email címre várjuk. Kérjük, ugyanerre az email címre küldjék el számunkra nagyobb méretű videóikat is, ebben segítségül szolgálhat az alábbi két szolgáltatás is, melyek  ide, illetve ide kattintva érhetőek el.

Abban az esetben, ha a felvételek digitalizálása szükséges, azokat a következő címre várjuk: 1021 Budapest Hűvösvölgy Gyermekvasutas Otthon, digitalizálást követően az anyagokat a feladó címére visszaküldjük.

A történet mellett mindenképpen várjuk a szereplők nevét, telefonszámát, születési évét, illetve, hogy mettől-meddig voltak a szereplők pajtások.  A beérkezett történeteket, képi és videós anyagokat a későbbiek során kiadványokban, kiállításokon fel kívánjuk használni, ezért a beküldő egyben hozzájárul az anyagok közzétételéhez.

A beküldés határidő 2022. december 22.

Gőzmozdony által húzott Cax kocsi Ságváriliget állomásonFotó: Pap Dávid
Emlékgyűjtés - Gyermekvasút - Úttörővasút