Hosszú kihagyás után szeptember 15-től ismét szolgálhatnak gyermekvasutasok Csillebérc állomáson és az utasok is újra használhatják a várótermet és az illemhelyeket.

Még a pandémiás forgalomszünetelés vége előtt kezdték meg az állomásépület és a biztosítóberendezés felújítását, ezért is jártak a második vágányon a vonatok az elmúlt hónapokban. Az állomás korhű renoválása során a több száz éves tölgyerdő övezte felvételi épület hangulata a régi időket idézi, mutatós külsőjével a jövőben vonzó helyszíne lehet rendezvényeknek is. A homlokzat színvilágához illeszkednek az új nyílászárók és az épület lábazatánál körbefutó kőburkolat. Megújult a peronok szórt burkolata, az első vágány vágányzata, új utastájékoztató elemek kerültek telepítésre, az épület körül pedig új utcabútorok kerültek elhelyezésre. A hűvösvölgyi táborból visszakerült hajdani helyére az impozáns, az Úttörővasút több állomásáról ismerős kőkút is. Megújultak az illemhelyek, a váróterem fényét az állomás történetét felidéző falitabló és egy pianínó is emeli, épületgépészeti kialakítása pedig akár programok lebonyolítására, előadások megtartására is alkalmassá teszi. Az igényesen felújított helyiségekben új függönyök, kézmosó és bútorok szolgálják a vasutasokat.

A ma már méltán műszaki emléknek tekinthető VES típusú biztosítóberendezések egyik utolsó példánya üzemel az állomáson, ami jelentős felújításon esett át. A Konkoly Thege Miklós úti vasúti átjáróban mindhárom fénysorompó ledes optikát kapott, hogy még messzebbről láthassák jelzésüket az autósok.

A Normafa térségében kialakított új úthálózat miatt az utasok számára is kényelmes kiindulási állomás lehet Csillebérc, hiszen a Konkoly Thege Miklós út és az új Eötvös út találkozásánál létesített új parkolóhoz a Gyermekvasútnak ez az állomása van legközelebb.