Ezen a hétvégén nemcsak kirándulással érdemes összekötni a gyermekvasutazást, mivel más programok is fogadják a családokat.

A valódi vonatokon kívül a hűvösvölgyi Gyermekvasutas tábor csarnokában keskeny nyomközű vasútmodellek kelnek életre és járják a H0e méretarányú pályákat a terepasztalokon, valamint a kerti vasúton is kisvasúti járművek kistestvérei közlekednek majd, de láthatóak lesznek kifejezetten gyermekvasúti mozdonyok és kocsik modelljei is. A hűvösvölgyi vasútmodell-kiállítás szombaton és vasárnap 9-től 17 óráig tart nyitva, a belépés díjtalan.

Október 16-án vasárnap családi napot tartanak a hűvösvölgyi végállomáson.

 Lesz ugrálóvár, KRESZ pálya, óriás társas, alkotóház, környezetvédelmi játékok, de kipróbálhatják a kicsik az arcfestést is. A vonatokért rajongókat hajtánypálya, favasút és vonatszimulátor várja, akár a legkisebbek is beöltözhetnek gyermekvasutasnak egy fotó erejéig, és természetesen egész nap járnak a vonatok Hűvösvölgy és Széchenyihegy között. A BKV Ikarus 60 és Ikarus 415 típusú nosztalgiabuszaira is felszállhatnak az érdeklődők. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra számíthatnak.

Október 15-én és 16-án Hűvösvölgyben vasútmodell-kiállítást is rendeznek, ahol kisvasúti és nagyvasúti témájú terepasztalok is életre kelnek.

Őszi családi nap a Gyermekvasúton