A Gyermekvasút környékén mindig ren­geteg látnivaló akad, a tavaszi erdő pedig egy izgalmas osztálykirándulásra csábít.

A kisvasúttal elérhető nevezetességekről, lehetséges túra-célpontokról a gyermekvasut.hu/terkep oldalon tájékozódhatnak az osztályfőnökök és a kirándulás szervezői. Bár a libegő május 2-től június 3-ig felújítás miatt nem közlekedik, a budai hegyek ismert kirándulóhelyei vonatainkkal folyamatosan elérhetők.

Útvonalterv osztálykiránduláshoz

Általános és középiskolások számára egy könnyen bejárható útvonal lehet, ha a csoportok Hűvösvölgy állomásra érkeznek – például az 56, 56A, 61-es villamosokkal a városközpont felől. Ha különbusszal érkeznek, a buszok parkolása az állomás alatti téren megoldható. Hűvösvölgy állomásról munkanapokon 60, hétvégén 40-50 percenként indulnak vonatok. A vonat indulása előtt bizonyos napokon lehetőség van meglátogatni a Gyermekvasút Múzeumát is. Jánoshegy állomástól egy rövid erdei sétával közelíthető meg a Budapest legmagasabb pontján, a János-hegy csúcsán álló Erzsébet kilátó, mely díjmentesen látogatható. A kilátótól kiépített sétaúton érhető el a normafai Anna-rét, mely egyedülálló játszóterével remek szórakozási lehetőséget biztosít a gyerekeknek. A játszótér melletti tisztáson pedig akár sportnapokról ismert játékok is játszhatók.

Szintén az Anna-rét mellett található a Gyermekvasút Virágvölgy állomása, ami zárt váróteremmel és mellékhelyiséggel is rendelkezik. Az osztálykirándulás végén, amennyiben induláskor átszállójegyet váltottak, Virágvölgy állomástól könnyen visszautazhatnak Hűvösvölgy állomásra, vagy amennyiben nem különbusszal érkeztek akár tovább is utazhatnak Széchenyihegy állomásra, ahonnan a 60-as jelzésű fogaskerekűvel utazhatnak vissza a Városmajorba.

Bejelentkezés, foglalás

A csoportos utazást előre be kell jelenteni Hűvösvölgy állomás telefonszámán (+36 1-511-5275). Kérjük, a hívás során kollégáinknak mondják el,

  • melyik nap,
  • melyik vonattal,
  • honnan hová
  • hány fővel szeretnének utazni,
  • illetve egy kapcsolattartó (kísérő) mobilszámát

szükséges megadni. Díjszabásunkról részletesen az alábbi oldalon találhatnak információt: https://gyermekvasut.hu/dijszabas/


Szervezett kirándulások

A Gyermekvasút partnere különféle, a kisvasutunkat és környékét érintő kirándulásokat szervez gyermekcsoportok számára. A különféle programcsomagok között minden korosztály számára lapul ideális lehetőség. A szervezett programokról részletek itt olvashatóak.

Osztálykirándulás, Budapest

Osztálykirándulás, Budapest – Fotó: Duli Ákos