A felújítás a Gyermekvasút közlekedését nem befolyásolja.

A fogaskerekű vonalán lévő vágányzár ideje alatt a Gyermekvasút felső szakasza (Széchenyihegy térsége) a Széll Kálmán tér és a Déli pályaudvar felől a 21 és 21A jelű busszal érhető el. A városba visszajutáshoz javasoljuk utasainknak, hogy már a Gyermekvasút Normafa megállóhelyén szálljanak át a Széll Kálmán tér felé közlekedő 21 vagy 21A buszjáratra.

Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a 60-as pótlóbusszal lehet utazni, amely a Művész út megállót csak a Széchenyi-hegy felé érinti.

Svábhegy és a Széll Kálmán tér M között a 21-es és a 21A autóbusszal utazhatnak, a Svábhegy és a Királyhágó tér között pedig a 212-es autóbusz igénybevételét ajánljuk.

Az Orgonás és az Esze Tamás iskola megálló a Szent János Kórháztól a Pethényi útig közlekedő 60A, vagy az Esze Tamás iskola (Rőzse utca) megállóig közlekedő 60B pótlóbusszal érhető el. Ezek a járatok a hétköznapi csúcsidőszakok kivételével igényvezérelten közlekednek.

A pótlóbuszokon csak az első ajtón, érvényes jegy vagy bérlet bemutatásával lehet felszállni, illetve kerékpárt nem lehet szállítani.

Részletek: https://bkk.hu/bkk_info/

A Fogaskerekű Vasút Svábhegy állomása

A Fogaskerekű Vasút Svábhegy állomása