Megéri télen is felkeresni a budapesti kisvasutat: február utolsó hétvégéjén nem kell fizetniük az utazásért azoknak a gyerekeknek, akik plüssfigurát mutatnak be a jegyváltáskor.

A Gyermekvasúton 2022. február 26-án és 27-én jutalomutazásban részesülhetnek azok a 18 évesnél fiatalabb gyerekek, akik plüssfigurát hoznak magukkal – legyen az akár plüssmaci, plüssgyümölcs vagy plüssvonat. A jegyvásárláskor a játék bemutatására részvételi jegyet adnak ki az utazáshoz.

Keressük a hétvége legnagyobb plüssállatát is, amely a két nap folyamán megfordul a vasutunkon! A végállomásokon található mérőfalak segítségével tudják utasaink lemérni és lefotózni a plüssállatokat. Fontos, hogy a képről egyértelműen látszódjon a teljes állat, melyet a fal előtti tárolóra helyeztek. Látszódnia kell továbbá teljes mérőfalnak is, képszerkesztő programok, filterek, lencsék, egyéb kiegészítők használata nem megengedett. A legnagyobb plüssállattal érkező család (legfeljebb 2 felnőtt és 3 gyermek) egy választható „tavaszi gyermekvasúti élményutazást nyerhet”. A nyertest a Gyermekvasút március első vasárnapján választja ki és értesíti hozzászólás formájában a rendezvényt meghirdető poszt alatt.

Ezen a hétvégén a vonatok óránként indulnak a végállomásokról. Érdemes felkeresni a Hűvösvölgy állomáson található Gyermekvasutas Múzeumot is. A programra előzetes regisztráció nem szükséges. Felhívjuk figyelmüket, hogy a Gyermekvasúton kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség.