Nosztalgiaszolgálat

2020. szeptember 12. (szombat)

Sok szeretettel várunk minden, legkésőbb 2010-ben ballagott egykori úttörő-/gyermekvasutast, aki szeretné visszaidézni és újra átélni gyermekkora legszebb pillanatait az Úttörő-, Gyermekvasúton.

A nosztalgiaszolgálat során – természetesen vasutas szakfelügyelet mellett – ugyanazokban a beosztásokban ténykedhetsz, mint gyermekkorodban. Ha kíváncsi vagy, mennyit felejtettél az egykor megtanult szabályokból, vagy akár azt szeretnéd bizonyítani, hogy még mindig kisujjadban vannak a szakmai ismeretek, jelentkezz a nosztalgiaszolgálatra!

A résztvevők maximális száma: 100 fő. A résztvevők sorrendje a jelentkezésen alapul. Létszámkereten felüli jelentkezés nem lehetséges.

A JELENTKEZÉS AUGUSZTUS 22-ÉN VÉGET ÉRT!

Amit hozni kell a szolgálatba:

  • lányok: sötét szoknya vagy nadrág, sötét zokni (szoknyához fehér térdzokni); fehér ing vagy blúz, de ha megvan, helyettük az előző évekből származó nosztalgia póló is viselhető
  • fiúk: sötét nadrág, sötét zokni; fehér ing, de ha megvan, ing helyett az előző évekből származó nosztalgia póló is viselhető
  • ha még megvan, az előző 2 évben adott polár egyenpulcsi is viselhető
  • sötét cipő
  • ellenőrző könyv(ha még megvan…)
  • ha van: Sihuhu daloló, gitár

A jelentkezéssel kapcsolatban szükség esetén információ kérhető: nosztalgiaszoli@gmail.com

Várunk mindenkit sok szeretettel!

Fontos tájékoztatás!

Az eddigi években a nosztalgiaszolgálatok során külön ruházatot, felszerelési tárgyakat készítettünk a részetekre. Az esti program vacsorával egybekötött baráti találkozó, hajnalig tartó, sokszor tábortüzes buli volt. Ezek szervezése, a felszerelés gyártatása augusztus végén elkezdődött.  Idén nehéz döntést kellett hoznunk, hiszen bármikor szigoríthatnak a társas érintkezési szabályokon, akár a Gyermekvasút közlekedése is felfüggesztésre kerülhet.

A hagyományok ápolása kiemelten fontos számunkra, ezért a lehetőségekhez képest mindent megteszünk azért, hogy a szolgálat megrendezésre kerüljön. Ezért idén olyan formában szervezzük meg a nosztalgiaszolgálatot, hogy az esetleges korlátozás ne okozzon szervezésbeli problémát és főleg anyagi terhet sem a Ti részetekre, sem az Alapítvány számára. Így ebben az évben a nosztalgiaszolgálat egyszerűbb formában kerül megrendezésre, a hagyományos szolgálatok napirendjét követi. Külön felszerelési tárgyak nem kerülnek gyártásra, az esti baráti találkozót, tornatermi/tábori bulit sem tartjuk meg. A szolgálat legkésőbb 20 órakor, a vacsorát követően véget ér. Amennyiben a rendezvény elmarad, arról a jelentkezéskor megadott e-mail címre értesítést küldünk.