Megjelent a Kispöfögők mesekönyv-sorozat legújabb kötete, melynek főszereplői a Gyermekvasút járművei, ahol az őszi pályakarbantartás után már nincsenek korlátozások, a teljes vonalon közlekednek a vonatok, így a könyvet olvasók is friss élményeket szerezhetnek. December elejétől pedig egy frissen felújított, egyedi festésű személykocsival is izgalmasabbá válik a járműpark.

Bendegúz és a Gyermekvasút - Borító

Bendegúz és a Gyermekvasút – Kispöfögők mesekönyvsorozat

A Kispöfögők mesekönyv-sorozat most megjelent kötete a budai kisvasútra kalauzolja a gyerekeket. A főszereplő Mk45-ös mozdony, Bendegúz különleges kalandokon keresztül avatja be az olvasókat a Gyermekvasút titkaiba. A valóságban is szolgálatot teljesítő mozdonyok most egy mesekönyvben kelnek életre. Van közöttük vicces, kíváncsi, állatbarát és örök ellenkező is, egy azonban közös bennük, mindannyian nagyon szerethetőek, olyanok, akiket személyesen is meg kell ismerni. A szórakoztatás és a környék, valamint a vasútüzem játékos megismertetése mellett az is a célja a Kispöfögők mesekönyv-sorozatnak, hogy minél többen menjenek ki a természetbe, és minél többen szeressék meg a vasúti utazást – már gyermekkorban. A mesék főszereplői, Bendegúz és Bandi, a két híres Mk45-ös dízelmozdony, Pajti, a motoros hajtány, Oszi, a kék nosztalgia motorkocsi, Panni, a gőzös, Cimbi, a C-50-es és Piroska, az Mk49-es mozdony izgalmas kalandokba keverednek. Részt vesznek időutazáson és nyomoznak dínó tojás után, sőt, még személyesen Mátyás királlyal is találkoznak.
Októberben és novemberben a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton pályakarbantartást végeztek, több szakaszon is szünetelt a forgalom. A munkálatok utolsó ütemében éjszakánként az osztrák kisvasúti géplánccal az egész vonalon vágányszabályozást végeztek. Emiatt a mesekönyv igazi szereplőivel nem tudtak találkozni a gyerekek.

Hamarosan régi-új taggal bővül az állomány, mert december első felében érkezik vissza a MÁV Vagon székesfehérvári javítóbázisáról az egyik felújított téli kocsi, mely egyedi, formabontó festést kapott. A jármű teljes külsejét borító grafika a gyermekvasutasok életét mutatja be, ezáltal kedvet csinálva a rajta utazó kisgyerekeknek a tanfolyamra való jelentkezéshez.

Legyél Te is Gyermekvasutas - Egyedi festésű kocsi

Legyél Te is Gyermekvasutas – Egyedi festésű kocsi

Az adventi időszakban az előző évhez hasonlóan, idén is egyedi díszítésű karácsonyi kocsikkal lehet utazni. December 10-től január 5-ig általában a menetrendben meghirdetett hagyományos személyvonatokban közlekednek, melyek óránként indulnak a végállomásokról.

Karácsonyi díszben pompázó kocsi a Gyermekvasúton