A téli szünetben mindennap várja utasait a Gyermekvasút, érdemes egy kisvonatozással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe. Karácsonyi díszbe öltözött két zárt személykocsi, így téve még hangulatosabbá az utazást az ünnepek alatt.

Az egyedi díszítésű karácsonyi kocsik a téli szünet végéig mindennap közlekednek: általában a menetrendben meghirdetett hagyományos személyvonatokban lehet velük utazni, melyek óránként indulnak a végállomásokról.
Régi-új taggal bővült a Gyermekvasút kocsiállománya: a múlt héten érkezett vissza a MÁV Vagon székesfehérvári javítóbázisáról az egyik felújított téli kocsi, mely egyedi, formabontó festést kapott. A jármű teljes külsejét borító grafika a gyermekvasutasok életét mutatja be, ezáltal kedvet csinálva a rajta utazó kisgyerekeknek a tanfolyamra való jelentkezéshez. A sikeres futópróbák után már ezzel a különleges kocsival is találkozhatnak az utasok a napi forgalomban.
December 21. és január 5. között mindennap a téli hétvégi menetrend érvényes. A két végállomásról egyaránt óránként indulnak vonatok, Hűvösvölgyből 9:10 és 16:10 között, míg Széchenyihegyről 10:03 és 17:03 között. December 28-án és 29-én, valamint január 4-én és 5-én a gőzvontatású nosztalgiavonatok is járnak.

Az ünnepek alatt az üzemidő módosul.

December 24-én, kedden az utolsó járatok jóval hamarabb indulnak a végállomásokról: Hűvösvölgyből 12:10-kor, Széchenyihegyről pedig 13:03-kor.
Január 1-jén, szerdán az első vonatok a szokásosnál egy órával később, Hűvösvölgyből 10:10-kor, Széchenyihegyről 11:03-kor indulnak.
A menetrend ide kattintva érhető el.