Június 22-én egész este várta a látogatókat a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút. 18 órától vonatainkon a normál díjszabásunk szerint, illetve a karszalaggal és az előre megadott vasúti okmányok használatával kedvezményesen is lehetett utazni.

Az eső ellenére sokan jöttek el vonatozni, hangulatos színes kocsivilágítással és MÁV-emblémás lufikkal feldíszített kilátókocsikkal vártuk a látogatókat; a gőzvontatású nosztalgiavonat is kétszer fordult Hűvösvölgy és Virágvölgy között. Idén az esti járatokon összesen közel kilencszázan utaztak, ez több, mint az elmúlt két évben regisztrált adat. (A Gyermekvasút 2017 óta vesz részt ismét a Múzeumok Éjszakája rendezvényen.)
A Gyermekvasút múzeuma éjjel 2 óráig tartott nyitva, 18 és 23 óra között Szépjuhászné állomásról fáklyás vezetett túrák indultak a kis-hárs-hegyi Makovecz Imre kilátó érintésével Hűvösvölgy felé, a Gyermekvasutasokért Alapítvány modellező szakkörének kiállítása a mozgólépcső egykori gépházában várta a látogatókat, és Hűvösvölgy állomás Domino70 típusú biztosítóberendezését is megnézhették az érdeklődők.
A nyár folyamán még kétszer várjuk éjszakai programmal az utasokat. Augusztus 19-én este indul a „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres teljesítménytúra éjszakai változata, augusztus 20-án pedig tűzijáték-néző különvonat közlekedik. A részleteket közzétesszük honlapunkon.