2019. május 26-án vasárnap rendkívül sikeres gyermeknapi programot kínáltunk látogatóink számára.

Gyermeknapi rendezvényünk támogatóival és résztvevőivel Hűvösvölgyben, az állomás előtti téren vártuk a gyerekeket és őket elkísérő felnőtteket.

Az itt felállított színpadon egymást érték a fellépők. A teljesség igénye nélkül: Kovácsovics Fruzsina, Animal Cannibals, Bereczki Zoltán, a Bumbum és az Apacuka zenekar adott koncertet. Köztük bohócok, bűvészek és tánccsoport szórakoztatta a közönséget.

Hűvösvölgy állomás peronján ez alkalommal is felállítottuk a rövidke hajtánypályát, ahol a kézi hajtányt lehetett kipróbálni.

A Piatnik játékstandot állított. A gyerekek egy óriási játékfigurával fotózkodhattak, vagy számtalan társasjátékkal játszhattak.

A II. kerületi Tűzoltóparancsnokság egy igazi tűzoltóautót hozott a gyermeknapra. A jármű kívül-belül megtekinthető volt. Az érdeklődő gyerekek kérdéseire pedig készséggel válaszoltak a vele érkező katasztrófavédelmisek.

Az Élő Mini Világ Környezetvédelmi Alapítvány idén is elhozta ökobuszát. A Gyermekvasutasokért Alapítvány modellező szakköre vasútmodell-bemutatót tartott. Az állomás mellett ugrálóvár, a sátrakban arcfestés, kézműves foglalkozás, kvízjátékok, lufihajtogató bohócok várták a gyerekeket.

A rendezvény támogatóinak jóvoltából a gyermeknapon a tizennégy éven aluli gyerekek díjmentesen utazhattak a Gyermekvasút vonatain. A Gyermekvasút vonatai a hétvégi menetrend szerint közlekedtek, ezen a napon a látogatószám meghaladta a 10.000 főt!

A program a Gyermekvasutasokért Alapítvány szervezésében került megrendezésre.

A rendezvény főtámogatója a MÁV Zrt. és a Gyermekvasutasokért Alapítvány

mav_logo