Tavasszal, a tanév utolsó heteiben sűrített menetrenddel várjuk a gyermekcsoportokat. Június 14-ig munkanapokon – az óvodai és iskolai osztálykirándulások időszakában – átlagosan 45 percenként indulnak a vonatok.

A Gyermekvasúton az osztálykirándulások időszakában is járataink férőhely-kapacitását az igényeknek megfelelően igyekszünk bővíteni. Kérjük, hogy a húsz főnél nagyobb csoportok előzetesen jelezzék utazási szándékukat!

Előzetes bejelentés csoportos utazás esetén

Telefon: +361 397 5394

A csoportos utazást Hűvösvölgy állomás állomásfőnökénél legalább három nappal a tervezett utazás előtt kell bejelenteni az +361 397 5394 telefonszámon. Közölni kell a tervezett utazás időpontját (év, hónap, nap), kiindulási és célállomását, melyik vonatot kívánják igénybe venni, valamint az együtt utazó felnőttek és gyerekek számát.

A bejelentett osztályok és csoportok előnyben részesülnek azokkal szemben, akik utazásukat előzetesen nem jelezték!

Csoportos kedvezmények

6-18 éves korú gyermekekből álló (gyermekjeggyel utazó) gyermekcsoport esetében a felnőtt kísérő is gyermekjegyet válthat a létszám függvényében az alábbiak szerint:
– 10 gyermek esetén: 1 felnőtt kísérő
– 11-20 gyermek esetén: 2 felnőtt kísérő
– 21-30 gyermek esetén: 3 felnőtt kísérő
– ugyanígy tovább minden megkezdett 10 fő gyermek után 1 felnőtt kísérő

A fentieken kívül más kedvezmény a Gyermekvasúton NEM igényelhető (például diák-, nyugdíjas-, óvodás-, közalkalmazotti, nagycsaládos, MÁK-kártyás kedvezmény sincs; más közlekedési vállalatoknál alkalmazott menetkedvezmények sem biztosítottak).

Óvodás csoportok esetén a 6 éven aluli gyermekeknek nem kell fizetni az utazásért, a 6 éven felüliek gyermekjeggyel, a kísérő felnőttek pedig felnőtt jeggyel utazhatnak.

18 éven felüli személyekből álló csoport esetén csoportos kedvezmény igénybevételére nincs lehetőség.

Csoportos utazás esetén is ajánljuk figyelmükbe a többszöri utazásra felhasználható jegyeket, melyek ára kedvezményt foglal magában:

  • az átszállójegyek kétszeri utazásra jogosítanak, áruk kevesebb, mint két darab egyszeri utazásra jogosító menetjegyé
  • a Családi napijegy az érvényesség napján korlátlan számú utazásra jogosít, legfeljebb 2 felnőtt és 3 gyerek VAGY 1 felnőtt és 4 gyermek együttes utazására jogosít (a családi kapcsolattól független kedvezmény)

Pénztárak

A pénztárak nyitva tartásáról bővebb információ Hűvösvölgy állomáson a +361 397 5394 telefonszámon kérhető. Vonaton megváltott jegyekről készpénzfizetési számlát az állomási pénztárakban tudnak kiállítani.

További információk díjszabásunkról: https://www.gyermekvasut.hu/dijszabas/

Programötletek osztálykirándulásokhoz

Hűvösvölgy állomás környéke

Hűvösvölgy az 56, 56A, 59B és 61-es villamosokkal könnyedén megközelíthető a Széll Kálmán tér M-től. Az állomás épületében mellékhelyiség, fedett váróterem, pénztár és kávézó is található, az állomás környékén egyéb étkezési lehetőségek is rendelkezésre állnak.

Gyermekvasutas Múzeum
Minden korosztály számára ajánljuk a Gyermekvasút történetét bemutató kiállításunkat, mely a hűvösvölgyi végállomáson mindennap várja a gyermekcsoportokat, osztályokat is. A belépődíj 100 forint, 6 éves korig pedig díjtalan a múzeumlátogatás.

Hűvösvölgyi Nagyrét
Az állomástól körülbelül 10 perces erdei sétával megközelíthető, mely kifejezetten alkalmas osztálykirándulások során csoportos sportok, labdajátékok, sorversenyek lebonyolítására. A rét mellett ivóvízkút ugyan található, de mellékhelyiség nem.

Osztálykirándulásokhoz is ajánljuk a Gyermekvasút interaktív múzeumát

Szépjuhászné állomás környéke

Szépjuhászné a 22, 22A, 222 buszokkal könnyedén megközelíthető a Széll Kálmán tér M-től. Az állomás épületében mellékhelyiség, fedett váróterem, pénztár és házias jellegű étterem is található, mely tökéletesválasztás lehet csoportoknak osztálykirándulás során.

Budakeszi Vadaspark
Néhány buszmegállóra az állomástól található a Népszerű Budakeszi Vadaspark, mely több mint 50 hazai állatfajjal, változatos programokkal, állatsimogatókkal, dínó- és kalandparkkal és játszóterekkel várja az érdeklődőket hétköznap is, így osztálykirándulások kedvelt célpontja is. Csoportok előzetes kérése esetén a vonatok megállnak Vadaspark megállóhelyen, ahonnan egy 1,5 kilométeres erdei túrával megközelíthető a park. A táblás megállóhelyen semmilyen szolgáltatás sem érhető el, menetrend szerint az összes vonat áthalad.

A Budakeszi Vadaspark bejárata

Osztálykirándulás a Budakeszi Vadasparkban

Jánoshegy állomás környéke

Az állomás az erdő mélyén található, váróterem és mellékhelyiség sem található.

Erzsébet kilátó
Az állomásról a piros sáv turistaút, részben lépcsőn, 1,1km hosszon vezet fel az állomásról. Az Erzsébet kilátó Budapest legmagasabb pontján található, remek kilátással, a belépés pedig díjtalan.

Libegő
A Libegővel való utazást lefelé, a Zugliget irányában javasoljuk, így szebb kilátás nyílik az utazóknak. A Zugligetből a 291-es busszal lehet eljutni a Budagyöngyére, illetve a Nyugati pályaudvar M-re. A Libegő működéséről bővebb információkat a BKK és a BKV weboldalán találhat.

Osztálykirándulások kedvenc állomása: a Libegő

Osztálykirándulások kedvenc állomása: a Libegő

Virágvölgy állomás környéke

Virágvölgy a 21, 21A, buszokkal könnyedén megközelíthető a Széll Kálmán tér M-tól és a Déli pályaudvar M-tól. Az állomás épületében mellékhelyiség, fedett váróterem és pénztár is található.

Erzsébet kilátó
Az állomásról a kék félkör turistaút, 1,7km hosszú úton vezet fel az állomásról kiépített, lépcsőmentes turistaúton. Az Erzsébet kilátó Budapest legmagasabb pontján található, remek kilátással, a belépés pedig díjtalan.

Libegő
A Libegővel való utazást lefelé, a Zugliget irányában javasoljuk, így szebb kilátás nyílik az utazóknak. A Zugligetből a 291-es busszal lehet eljutni a Budagyöngyére, illetve a Nyugati pályaudvar M-re. A Libegő működéséről bővebb információkat a BKK és a BKV weboldalán találhat.

Normafa – Anna réti játszótér és réteses
Az állomástól körülbelül 5 perces erdei sétával megközelíthető, mely kifejezetten alkalmas csoportos sportok, labdajátékok, sorversenyek lebonyolítására. A rét mellett ivóvízkút és mellékhelyiség is található. A réten található a város egyik legszebb panorámájával rendelkező erdei játszótere, de közelében, a síház mellett található egy erdei street workout pálya is, amelyet a nagyobbaknak fejlesztettek ki. A réten rétesező is található, melyben lángos és hotdog is kapható.

Osztálykirándulás az Anna-réti játszótéren Fotó: Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest (További részletek a környékről a WeLoveBudapest weboldalán, a képre kattintva)

Osztálykirándulás az Anna-réti játszótéren
Fotó: Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
(További részletek a környékről a WeLoveBudapest weboldalán, a képre kattintva)

Csillebérc állomás környéke

Csillebérc csak a 21-es jelzésű busszal közelíthető meg a Széll Kálmán tér M-tól és a Déli pályaudvar M-tól. Az állomás épületében mellékhelyiség, fedett váróterem és pénztár is található. Az egykor itt üzemelő kalandpark azonban bezárt.

Póni udvar
Az állomástól nem messze található a Póni udavar, ahol saját elmondásuk szerint: „Sok-sok cuki állattal ismerkedhettek meg, vagy pattanhattok akár pónira, vagy kitombolhatjátok magatokat játszóterünkön. Egy varázslatos, meseszép nap vár rátok!”

Pinczike Póniudvar

Pinczike Póniudvar

Széchenyihegy állomás környéke

Széchenyihegy a 60-as jelzésű fogaskerekűvel közelíthető meg a Városmajorból. Az állomás épületében mellékhelyiség, fedett váróterem és pénztár is található. Az állomás mellett pedig játszótér és étterem is üzemel.

Fogaskerekű
Osztálykirándulásokhoz különösen ajánljuk a Fogaskerekűvel való érkezést, mely a Széll Kálmán tér közeléből, a Városmajorból indul, több száz méteres szintkülönbséget legyőzve jut el kanyargós, fogasléces pályáján a Gyermekvasút végállomásáig. A vonalat a BKK üzemelteti, a napijegyek és bérletek érvényesek rá.

A Fogaskerekű Vasút szerelvénye Svábhegy állomáson

Közelítse meg osztályával vasutunkat a 60-as jelzésű fogaskerekűvel

Térkép kirándulás, osztálykirándulás tervezéséhez: IDE kattintva