A “nyári” menetrend március 15-től egészen az őszi tanítási szünet végéig érvényes. Ebben az időszakban hétvégén általában 30-45 percenként közlekednek a vonatok.

Tavaly bevezetett fontos változás a korábbi években megszokott menetrendhez képest, hogy a vonatok a jellemzően kisforgalmú Vadaspark megállóhelyen már nem állnak meg. A Budakeszi Vadaspark kényelmes erdei sétával Szépjuhászné állomásról közelíthető meg.

A normafai játszótér közelében Virágvölgy állomás

A normafai játszótér közelében Virágvölgy állomás


A tavaszi és őszi időszakban a hétvégenként jellemző jelentős kirándulóforgalomra tekintettel több járat indul: a 407, 405, 403, 402, 404 és 406 számú vonat június közepéig, majd augusztus közepétől közlekedik. Az utazási szokások figyelembe vételével ezeknek a járatoknak eltér a megállási rendje: mindkét irányban megállnak az Anna-réthez közel lévő Virágvölgy állomáson, viszont egyik irányban sem állnak meg már Csillebérc állomáson.
Több év szünet után tél óta ismét jár gőzvontatású nosztalgiavonat is a Gyermekvasút vonalán. A különleges jármű előre meghirdetett hétvégéken várja az utasokat, az aktuális közlekedési napokról a Gyermekvasút internetes felületein található információ.
Gőzvontatású nosztalgiavonat Szépjuhászné állomáson

Gőzvontatású nosztalgiavonat Szépjuhászné állomáson


A hétvégi üzemidő a május 1-jétől szeptember 1-jéig tartó időszakban lesz a leghosszabb: ekkor Hűvösvölgyből 17:45-kor, Széchenyihegyről 18:45-kor indul az utolsó vonat.
Az iskolai tanév utolsó 5 hetében idén is kedvezünk az iskolai és óvodai kirándulásoknak: május 13-tól június 14-ig munkanapokon is sűrített menetrend érvényes, ami átlagosan 45 perces követési időt jelent. Célszerű előre bejelenteni a csoportos utazásokat Hűvösvölgy állomás telefonszámán: (1) 397 5394.