Január 27-én Széchenyihegy állomáson nyílt napot tartottak, ahol kicsik és nagyok egyaránt betekinthettek a kisvasutasok munkájába, valamint több különleges járművet is kipróbálhattak. A lelkes látogatók közül többen itt határozták el, hogy jelentkeznek gyermekvasutasnak.

Forgalmi iroda

Forgalmi iroda


A Gyermekvasút felső végállomásán egész nap várták az érdeklődőket. A nyílt napra ellátogató gyerekek kipróbálhatták Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit. Így akár a legkisebbek is nyomtathattak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatták az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhettek a frissen felújított nagy szalonkocsiban. Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthattak, betekinthettek a váltókezelő munkájába, és az állomáson valódi vasutas felszerelésekkel végezhették a jegyvizsgáló teendőit.
A nyílt nap alkalmával járműbemutatóval várták az érdeklődőket Széchenyihegyen: kívül-belül meg lehetett tekinteni azt a működő gőzmozdonyt, mely több év szünet után ősztől közlekedik újra. A téli üzem egyik jellegzetessége a hóeke, melyet az Mk45,2003-as dízelmozdonyra szereltek fel, természetesen ennek a járműnek a vezetőállására is fel lehetett szállni. Az állomás tárolóvágányán pedig feltűnt a tavalyi tél nagy sztárja, a LEGO® külsőt viselő C50-es kismozdony.
A hagyományos személyvonatok a teljes vonalon óránként jártak, de az érdeklődőkkel a gőzös is rövid próbautakra indult: minden órában Csillebérc állomásig és vissza közlekedtek különjáratok az idén 90 éves kis szalonkocsival. Kicsik és nagyok egyaránt kíváncsian figyelték, ahogy a gőzmozdony szorgalmas személyzete a végállomáson szénnel és vízzel kiszereli a 77 éves nosztalgiajárművet.