2018. október 6-án, szombaton 70 jelentkezővel megkezdődött az őszi gyermekvasutas képzés.

A következő négy hónapban a vasutas szakma alapjaival, az év elején bevezetett új díjszabással, a környék nevezetességeivel és a kisvasút történetével ismerkednek meg a 4-6. osztályos jelentkezők. Az elméleti órák péntek délutánonként a Baross Gábor Oktatási Központ épületében, a helyszíni bemutatók pedig néhány hétvégi napon a Gyermekvasút vonalán lesznek, az előre kiadott ütemterv szerint. A megnyitó napján már meg is tartották az első, bemutatkozó foglalkozásokat, és a frissen megalakult négy osztály először utazott közösen a kisvasúton Hűvösvölgytől Széchenyihegyig.
Október 12-én, az első elméleti képzési napon, a Luther utcában lévő Baross Gábor Oktatási Központ patinás épületében a MÁV-csoport vezetői köszöntötték az ifjú gyermekvasutas-jelölteket, majd tüstént elkezdődött a felkészülés a vasutas életre a szakmai tárgyak első tanóráin.

Gyermekvasutas tanfolyam

Gyermekvasutas tanfolyam


Az őszi tanfolyamot elvégző gyerekek februártól állnak majd szolgálatba, ünnepélyes avatásukra júniusban kerül sor az tavaszi képzésen levizsgázó társaikkal együtt.
A MÁV-csoport leányvállalatai számára a hosszú távú szakember-utánpótlás egyik alapja a Gyermekvasút, hiszen sok fiatal az itt szerzett tapasztalatok és élmények hatására választja a későbbiekben a közlekedési ágazat valamelyik szakterületét.
A következő gyermekvasutas tanfolyam 2019. február 2-án indul, a jelentkezési felület január elejétől lesz elérhető a Gyermekvasút honlapjáról.