A tanév utolsó heteiben sűrített menetrenddel várjuk a gyermekcsoportokat. Június 15-ig munkanapokon – az óvodai és iskolai kirándulások időszakában – átlagosan 45 percenként indulnak a vonatok.

A Gyermekvasúton járataink férőhely-kapacitását az igényeknek megfelelően igyekszünk bővíteni. Kérjük, hogy a húsz főnél nagyobb csoportok előzetesen jelezzék utazási szándékukat!

Előzetes bejelentés csoportos utazás esetén

Telefon: +361 397 5394
A csoportos utazást Hűvösvölgy állomás állomásfőnökénél legalább három nappal a tervezett utazás előtt kell bejelenteni az +361 397 5394 telefonszámon. Közölni kell a tervezett utazás időpontját (év, hónap, nap), kiindulási és célállomását, melyik vonatot kívánják igénybe venni, valamint az együtt utazó felnőttek és gyerekek számát.
A bejelentett csoportok előnyben részesülnek azokkal szemben, akik utazásukat előzetesen nem jelezték!
Csoportos kedvezmények
6-18 éves korú gyermekekből álló (gyermekjeggyel utazó) gyermekcsoport esetében a felnőtt kísérő is gyermekjegyet válthat a létszám függvényében az alábbiak szerint:
– 10 gyermek esetén: 1 felnőtt kísérő
– 11-20 gyermek esetén: 2 felnőtt kísérő
– 21-30 gyermek esetén: 3 felnőtt kísérő
– ugyanígy tovább minden megkezdett 10 fő gyermek után 1 felnőtt kísérő
A fentieken kívül más kedvezmény a Gyermekvasúton NEM igényelhető (például diák-, nyugdíjas-, óvodás-, közalkalmazotti, nagycsaládos, MÁK-kártyás kedvezmény sincs; más közlekedési vállalatoknál alkalmazott menetkedvezmények sem biztosítottak).
Óvodás csoportok esetén a 6 éven aluli gyermekeknek nem kell fizetni az utazásért, a 6 éven felüliek gyermekjeggyel, a kísérő felnőttek pedig felnőtt jeggyel utazhatnak.
18 éven felüli személyekből álló csoport esetén csoportos kedvezmény igénybevételére nincs lehetőség.
Csoportos utazás esetén is ajánljuk figyelmükbe a többszöri utazásra felhasználható jegyeket, melyek ára kedvezményt foglal magában:
– az átszállójegyek kétszeri utazásra jogosítanak, áruk kevesebb, mint két darab egyszeri utazásra jogosító menetjegyé
– a Családi napijegy az érvényesség napján korlátlan számú utazásra jogosít, legfeljebb 2 felnőtt és 3 gyerek VAGY 1 felnőtt és 4 gyermek együttes utazására jogosít (a családi kapcsolattól független kedvezmény)
A pénztárak nyitva tartásáról bővebb információ Hűvösvölgy állomáson a +361 397 5394 telefonszámon kérhető. Vonaton megváltott jegyekről készpénzfizetési számlát az állomási pénztárakban tudnak kiállítani.
Gyermekvasutas Múzeum
Minden korosztály számára ajánljuk a Gyermekvasút történetét bemutató kiállításunkat, mely a hűvösvölgyi végállomáson mindennap várja a gyermekcsoportokat is. A belépődíj 100 forint, 6 éves korig pedig díjtalan a múzeumlátogatás.