A „nyári” menetrend március 15-től egészen az őszi tanítási szünet végéig érvényes. Ebben az időszakban hétvégén 45 percenként közlekednek a vonatok.

Fontos változás a korábbi években megszokott menetrendhez képest, hogy a vonatok a jellemzően kisforgalmú Vadaspark megállóhelyen már nem állnak meg. A Budakeszi Vadaspark kényelmes erdei sétával Szépjuhászné állomásról közelíthető meg.

A normafai játszótér közelében Virágvölgy állomás

A normafai játszótér közelében Virágvölgy állomás


A tavaszi és őszi időszakban a hétvégenként jellemző jelentős kirándulóforgalomra tekintettel több járat indul. A 407, 405, 403, 402, 404 és 406 számú vonat általában különlegesebb szerelvényösszeállítással közlekedik (nosztalgia motorvonat vagy más egyedi jármű). Az utazási szokások figyelembe vételével ezeknek a járatoknak változik a megállási rendje is: mindkét irányban megállnak az Anna-réthez közel lévő Virágvölgy állomáson, viszont egyik irányban sem állnak meg már Csillebérc állomáson.
A hétvégi üzemidő a május elsejei négynapos hétvégétől szeptember 2-ig tartó időszakban lesz a leghosszabb: ekkor Hűvösvölgyből 17:45-kor, Széchenyihegyről 18:45-kor indul az utolsó vonat.
Az iskolai tanév utolsó 5 hetében idén is kedvezünk az iskolai és óvodai kirándulásoknak: május 14-től június 15-ig munkanapokon is sűrített menetrend érvényes, ami átlagosan 45 perces követési időt jelent. Célszerű előre bejelenteni a csoportos utazásokat Hűvösvölgy állomás telefonszámán: (1) 397 5394.

Menetrend