Egész februárban ajándékutazásban részesültek azok a gyerekek, akik jegyváltáskor saját építésű LEGO (R) vonatot mutattak be. Az akció ideje alatt 1020 alkalommal váltottak részvételi jegyet a kis járműveket felmutató utasok.
Február 24-én mutatta be a nagyközönségnek a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút legszínesebb járművét, melynek láttán sokan tették fel a kérdést, hogy vajon nehéz volt-e megépíteni a kis kockákból a mozdonyt. Az egyedi festésű C50-es típusú kismozdony nosztalgia kocsijával szombaton egész nap Jánoshegy és Széchenyihegy állomás között közlekedett, vasárnap pedig a végállomásra kiállítva várta az érdeklődőket. Széchenyihegy állomás váróterme alkalmi LEGO (R) kiállításnak adott otthont, a terepasztalon elterülő városban a látványos épületek között LEGO (R) vonatok és villamosok rótták a köröket. Csak ezen a hétvégén 610 utasunk élt a saját építésű LEGO (R) jármű felmutatására kapható kedvezménnyel.
Mivel a Normafa környékét vastag hótakaró borította, igen sok kiránduló kereste fel a budai kisvasutat, hogy eljusson célpontjához. A vonal felső szakaszán február utolsó hétvégéjén mentesítő járatok is közlekedtek a közkedvelt kirándulóhelyek felé. A vasárnapi mentesítő vonatokat a januárban újra forgalomba állt Mk45,2006 pályaszámú dízelmozdony húzta, melynek festését az 1980-as évekre jellemző színterv szerint készítették el. A havas tájakon igazi különlegességnek számított, hogy a szerelvényekben a fűtött járműveken kívül nyári kilátókocsik is közlekedtek, melyekben forró teával és takarókkal várták a kalandvágyó utasokat.


További fotók: http://keptar.gyermekvasut.hu/index.php/esemenyek/LEGO-hetvege