A téli szünetben mindennap várja utasait a Gyermekvasút, érdemes egy kisvonatozással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe.

Karácsonyi díszbe öltözött az egyik zárt személykocsi, így téve még hangulatosabbá az utazást az ünnepek alatt. Az egyedi díszítésű karácsonyi kocsi január 7-ig mindennap közlekedik: a menetrendben meghirdetett vonatokban a páros órákban indul Hűvösvölgyből, a páratlan órákban pedig Széchenyihegyről.

Az ünnepek alatt a vonatok óránként közlekednek, csak az üzemidő módosul. December 24-én, vasárnap az utolsó járatok jóval hamarabb indulnak a végállomásokról: Hűvösvölgyből 12.10-kor, Széchenyihegyről pedig 13:03-kor.
December 25. és 31. között (hétfőtől vasárnapig) mindennap a téli hétvégi menetrend érvényes, így a tanítási szünetre tekintettel munkanapokon ezen a héten az üzemidő egy órával meghosszabbodik. A két végállomásról egyaránt óránként indulnak vonatok, Hűvösvölgyből 9.10 és 16.10 között, míg Széchenyihegyről 10.03 és 17.03 között.
Január 1-jén, hétfőn az első vonatok a szokásosnál egy órával később, Hűvösvölgyből 10.10-kor, Széchenyihegyről 11.03-kor indulnak.
A téli szünet utolsó napján, január 2-án, kedden is a téli hétvégi menetrend érvényes.
A menetrend ide kattintva érhető el.

Karácsonyi díszben pompázó kocsi a Gyermekvasúton