Újabb falfestmény díszíti a hűvösvölgyi aluljárót

November végére elkészült a „Színezd újra! Alkotói napok 2017” című falfestési pályázat újabb alkotása: a Gyermekvasút hűvösvölgyi aluljárójának még egy oldala kapott egyedi kinézetet. A festményen a vasútvonal információs térképe látható, az állomásoktól elérhető nevezetességek feltüntetésével.

Kihirdette a „Színezd újra! Alkotói Napok 2017” című falfestési pályázat nyerteseit a MÁV.

A szeptember közepén kiírt felhívásra beérkezett pályaművek közül a vasúttársaság kiválasztotta azokat az alkotásokat, amelyek két fővárosi (Kőbánya felső, Hűvösvölgy) és két vidéki (Monor, Füzesabony) vasútállomás gyalogos aluljáróit színesítik.
A beérkezett pályaműveket az alapján értékelte a MÁV, hogy azok megítélése szerint alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására és a felületek dekorálására. Az így kialakult rangsor szerint az alábbi csapatok alkotásai díszítik majd a falakat:
Kőbánya felső: A budapesti Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Csillagászok csapatának „Csillagképek” című alkotása.
Hűvösvölgy: Az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola Black Panther Girl Club elnevezésű csapatának „#HELLOHŰVÖSVÖLGY” című alkotása, valamint a Gyermekvasút IFI Képzőseinek „A Gyermekvasút Vonala” című utastájékoztató térképe.

Monor: A monori Csillagfürt Fejlesztő és Művészeti Alapítvány Csillagfürt elnevezésű csapatának „Átjáró a varázslat birodalmában” című alkotása.
Füzesabony: A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Blanka festői elnevezésű csapatának „Díszítés népi motívumokkal” című alkotása.
A pályaművek felfestése már el is kezdődött. Elsőként az Újbudai Grosics Gyula Sportiskola csapata valósította meg elképzelését. Alkotásuk a Gyermekvasút hűvösvölgyi gyalogos aluljáróját varázsolta színessé, hangulatossá.  Az aluljárók festése az őszi szünetben folytatódik.
A MÁV gratulál a nyerteseknek és bíztatja azokat a pályázókat, akik most nem kaptak lehetőséget, hogy alkossanak és figyeljék a vasúttársaság pályázatait.
A vasúttársaság azt reméli, hogy a tanulók alkotásaival borított falak mosolyt csalnak az arra közlekedők arcára, és bízik abban, hogy a gyermekek falfestményeit mindenki tiszteletben tartja.