2017. február 4-én szombaton 99 leendő pajtás részvételével megkezdődött az ez évi tavaszi gyermekvasutas tanfolyam.

A gyermekvasutas képzés ezúttal is beiratkozással indult Hűvösvölgyben. Immár negyedik éve a jelentkezés nem személyesen, a tanfolyamkezdés napján történt, hanem előzetesen, on-line módon, az Alagút Portálon keresztül volt lehetőség regisztrálni.

A délelőtti órákban a gyerekeket elkísérő szülők részére szülői értekezletet tartottak. Közben a gyerekek már egymással és a tanfolyami ifivezetőkkel ismerkedtek a hűvösvölgyi tábor területén.

59. tanfolyam - Gyermekvasút

Tanfolyamos gyerekek a beiratkozás után – Fotó: sihuhu.com


 
A délután első felében megtartották az első, bemutatkozó jellegű foglalkozásokat. A gyerekek találkoztak a tanfolyami oktatókkal, és megismerkedtek azzal, milyen foglalkozásokon sajátítják majd el a gyermekvasutas szolgálathoz szükséges szakmai ismereteket.

A nap végén a gyerekek közösen utazást tettek a Gyermekvasút vonalán.

Menetrend szerinti személyvonat Szépjuhászné állomáson

Menetrend szerinti személyvonat Szépjuhászné állomáson

A MÁV Csoport társaságai hosszú távú szakember utánpótlási tervei közt is kiemelt helyen szerepel a Gyermekvasút, annak oktatási-nevelési célkitűzései és a vasúti közlekedés, a vasutas szakma megismertetésében végzett szerepe. A MÁV Zrt. menedzsmentje évek óta közvetlenül is figyelemmel kíséri a gyermekvasutasok tevékenységét, a sikeres vizsgát tett kisvasutasok az avatáson előttük és a közlekedési kormányzati vezetők előtt tesznek esküt.