MEGTELT!

A Gyermekvasút – történetében először – tervezett fotómegállásokkal közlekedő különvonatot indít január 29-én reggel.

Terveink szerint a különleges kisvasúti szerelvény a GV-303 pályaszámú C50-es mozdonyból, a 113 éves Bk jelű aradi kocsiból, az ABa típusú motorkocsiból és a hozzá tartozó kis szalonkocsiból áll majd.
A vonat reggel 8:30-kor indul Hűvösvölgyből, a meredek emelkedők miatt megállás nélkül halad az első 5 perces fotómegállás helyéig, mely Virágvölgy és Csillebérc állomás között lesz. Az utat folytatva Csillebérc és Széchenyihegy állomás között is jut majd idő egy hasonló hosszúságú megállásra. A különvonat kb. 9.30-ra érkezik Széchenyihegy végállomásra.
A C50-es mozdony és a Bk kocsi egész hétvégén menetrend szerint közlekedik majd, míg a motorkocsi és a szalonkocsi Széchenyihegyen töltik a vasárnapot a családok számára rendezett program részeként. Vasárnap késő délután a motorkocsi utasokat is szállít Széchenyihegytől Hűvösvölgyig.
A program költsége 700 Ft (a teljesárú vonaljegy ára), a fotósvonaton való utazáshoz előzetes regisztráció szükséges (csak az első 25 regisztrálónak tudjuk biztosítani a részvételt). Jelentkezni nevük és telefonszámuk megadásával emailben tudnak a web@gyermekvasut.hu email címen. A regisztrációt egy válasz emailben igazoljuk vissza.
Előzetes regisztráció nélkül, érkezési sorrendben is lehet jegyet váltani a vonaton maradó szabad férőhelyek számától függően.
Gyülekező: 2017. január 29-én 8:15-kor Hűvösvölgy állomás I. vágánya mellett, a Gyermekvasút Múzeumának bejáratánál.

C50 nap - 2016 ősz

C50 nap – 2016 ősz
Fotó: Jancsurák Bence