2016. május 29-én vasárnap rendkívül sikeres gyermeknapi programot kínáltunk látogatóink számára.

Gyermeknapi rendezvényünk támogatóival és résztvevőivel Hűvösvölgyben, az állomás előtti téren vártuk a gyerekeket és őket elkísérő felnőtteket.

Kovácsovics Fruzsina idén is nagyszerűen szórakoztatta a gyerekeket

Kovácsovics Fruzsina idén is nagyszerűen szórakoztatta a gyerekeket

Az itt felállított színpadon egymást érték a fellépők. A teljesség igénye nélkül: délelőtt a Bergengóc Zenegóc, majd az Apacuka zenekar és Kovácsovics Fruzsina, délután a Groovehouse és az Animal Cannibals adott koncertet. Köztük bohócok, bűvészek és tánccsoport szórakoztatta a közönséget.

Együtt énekeltek és táncoltak - az Apacuka Zenekar idén is elhozta ismert dalait Hűvösvölgybe

Együtt énekeltek és táncoltak – az Apacuka Zenekar idén is elhozta ismert dalait Hűvösvölgybe

Hűvösvölgy állomás peronján ez alkalommal is felállítottuk a rövidke hajtánypályát, ahol a kézi hajtányt lehetett kipróbálni. Az állomás túlsó végén pedig igazi kerti vasút szállította a kis utasokat.

Az Animal Cannibals és új rajongójuk Pom-Bär

Az Animal Cannibals és új rajongójuk Pom-Bär

A Pom-Bär Kemping Kaland címmel valóságos erdei foglalkoztatót rendezett be. A gyerekek a kis asztalkáknál kedvükre rajzolhattak és színezhettek.

Pom-Bär Kempingkaland

Pom-Bär Kempingkaland

A Piatnik játékstandot állított. A gyerekek egy óriási játékfigurával fotózkodhattak, vagy számtalan társasjátékkal játszhattak.

A II. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egy igazi tűzoltóautót hozott a gyermeknapra. A jármű kívül-belül megtekinthető volt. Az érdeklődő gyerekek kérdéseire pedig készséggel válaszoltak a vele érkező katasztrófavédelmisek.

Az Élő Mini Világ Környezetvédelmi Alapítvány idén is elhozta ökobuszát. A Gyermekvasutasokért Alapítvány modellező szakköre vasútmodell-bemutatót tartott. Az állomás mellett ugrálóvár, a sátrakban arcfestés, kézműves foglalkozás, kvízjátékok, lufihajtogató bohócok várták a gyerekeket.

Idén először volt vendégünk a Gipszkorszak alkotóház, ahol gipszfestésben próbálhatták ki magukat az érdeklődők.

Senki sem unatkozhatott, erről a Gyermekvasút ifivezetői gondoskodtak - alkotósátor, gipszfestés és számtalan kreatív foglalkozás várta a kicsiket és nagyokat

Senki sem unatkozhatott, erről a Gyermekvasút ifivezetői gondoskodtak – alkotósátor, gipszfestés és számtalan kreatív foglalkozás várta a kicsiket és nagyokat

A rendezvény támogatóinak jóvoltából a gyermeknapon a tizennégy éven aluli gyerekek díjmentesen utazhattak a Gyermekvasút vonatain.

A Gyermekvasút vonatai rendkívüli, sűrített menetrend szerint közlekedtek, melyre nagy szükség volt, hiszen ezen a napon a látogatószám meghaladta a 10.000 főt!

A program a Gyermekvasutasokért Alapítvány szervezésében került megrendezésre.

A rendezvény főtámogatója a MÁV Zrt.

mav_logo

Kiemelt támogatóink:

Pom-Bär

pombar

Broadway Ticket Hungary Kft

broadway

PIATNIK Budapest Kft.