A törvényi előírásoknak megfelelően a Gyermekvasutasokért Alapítvány (GYVA) minden évben közzéteszi közhasznúsági jelentését hivatalos honlapján.
Az Országos Bírósági Hivatalhoz benyújtott egyszerűsített beszámoló és annak közhasznúsági melléklete innen tölthető le.

A Gyermekvasutasokért Alapítvány a célkitűzéseinek megfelelően a Gyermekvasúton szolgálatot teljesítő gyermekvasutasok és ifivezetők foglalkoztatásával összefüggő, a nem vasútüzemmel kapcsolatos (oktatás, szabadidős tevékenység, táborozás stb.) költségeinek fedezetét, biztosítását látja el.

Az alapító okirat szerint az Alapítvány vagyonát és a kamathozadékot az alapítványi célok megvalósítása érdekében kell felhasználni. Az Alapítvány céljainak veszélyeztetése nélkül, illetve azok elősegítése végett vállalkozási tevékenységet folytathat.

Az alapítvány kuratóriuma 2015-ben semmilyen anyagi juttatásban nem részesült.

A Gyermekvasutasokért Alapítvány a 2015. évben a számviteli törvények betartásával, előrelátó tervezéssel, pénzügyi kontrollinggal elérte, hogy az alapító okiratban foglaltak szerint céljainak megfelelően működjön.

Budapest, 2016. május 31.

Gyermekvasutasokért Alapítvány Kuratóriuma

 
A Gyermekvasutasokért Alapítvány ezúton is megköszöni az előző évi személyi jövedelemadóból felajánlott 1%-os, valamint az év közben érkező további támogatásokat.
További olvasnivaló: