2015. október 4-én vasárnap megkezdődött az ez évi őszi gyermekvasutas tanfolyam.

A gyermekvasutas képzés ezúttal is beiratkozással indult Hűvösvölgyben. Immár harmadik éve a jelentkezés nem személyesen, a tanfolyamkezdés napján történt, hanem előzetesen, on-line módon, az Alagút Portálon keresztül volt lehetőség regisztrálni. Idén ősszel 61-en regisztráltak a tanfolyamra.
A délelőtti órákban a gyerekeket elkísérő szülők részére szülői értekezletet tartottak. Közben a gyerekek már egymással és a tanfolyami ifivezetőkkel ismerkedtek a hűvösvölgyi tábor területén.

Játékos ismerkedés a hűvösvölgyi tábor területén

Játékos ismerkedés a hűvösvölgyi tábor területén


A délután első felében megtartották az első, bemutatkozó jellegű foglalkozásokat. A gyerekek találkoztak a tanfolyami oktatókkal, és megismerkedtek azzal, milyen foglalkozásokon sajátítják majd el a gyermekvasutas szolgálathoz szükséges szakmai ismereteket.
A nap végén a gyerekek közösen utazást tettek a Gyermekvasút vonalán.
A gyermekvasutas képzés négy hónap időtartamú. A gyerekek általában heti egy alkalommal, elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt a Baross Gábor Oktatási Központban, a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben és a Gyermekvasút állomásain.
A 2015. évi őszi gyermekvasutas tanfolyamot elvégzők január végén vizsgát tesznek. Júniusban, a tavaszi tanfolyamon végzettekkel együtt, ünnepélyes formában, az avatáson hivatalosan is gyermekvasutassá fogadjuk őket. Első alkalommal februártól látnak majd el szolgálatot.
A következő gyermekvasutas tanfolyam 2016. február 6-án szombaton reggel 9:00 órakor kezdődik Hűvösvölgyben. Jelentkezni on-line módon, az Alagút Portálon lehet majd január elejétől.

Kapcsolódó oldalak: