Matricás mozdonyok - fotó: Christopher Kavassy

Matricás mozdonyok – fotó: Christopher Kavassy


A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága Ha nagy leszek, vasutas leszek! mottóval rajzpályázatot hirdet 2015. október 5. és 31. között. A legjobb pályaművek alkotóit értékes nyeremények várják.
A rajzok témájának egyetlen megkötése, hogy a vasúthoz kapcsolódó jelenetet ábrázoljanak. Az első helyezett pályamű felhasználásával készített grafika a MÁV-csoport egyik valódi, a mindennapi forgalomban részt vevő TRAXX mozdonyát díszíti majd matrica formájában, így az alkotást országszerte láthatják majd az utasok egy éven át. A pályázaton való részvétel feltételei, a pályázat benyújtása.

  • A pályázatra minden olyan gyermek jelentkezhet, aki 2003. január 1. és 2007. október 5. között született.
  • Egy személy 1 alkotással pályázhat.
  • A pályaműveket A4-es méretű papíron, fekvő formátumban várjuk. A rajz bármilyen eszközzel készíthető, például ceruzával, festékkel, tollal, filctollal, zsírkrétával, vagy ezek kombinációival.
  • A pályaműhöz jelentkezési lapot kell benyújtani, amely a MÁV-csoport honlapján, a www.mavcsoport.hu/mav-csoport/rajzpalyazat oldalon tölthető le. A figyelmesen kitöltött jelentkezési lapot legalább az egyik szülővel vagy gondviselővel (törvényes képviselővel) alá kell íratni, a nevezés csak így érvényes.
  • Minden pályázó kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásával (saját, kézzel készített rajzokkal) pályázhat, amelyek nem sértik mások szerzői jogát. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik. A pályázatra csak olyan alkotást lehet nevezni, amely más, hasonló jellegű versenyen még nem szerepelt. A pályázati feltételek teljesülését a szülő vagy gondviselő (törvényes képviselő) a jelentkezési lap aláírásával igazolja.
  • Azokat a pályaműveket, amelyeket hiányosan vagy hibásan kitöltött jelentkezési lappal nyújtanak be, a szervezők kizárják a versenyből, azon nem vehetnek részt!

A pályaműveket és a jelentkezési lapot az alábbi címre kérjük postázni:

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság, 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 54-60.
A borítékra feltétlenül írják rá a következő jeligét: „Ha nagy leszek, vasutas leszek!” Gyermekrajzpályázat 2015
A beérkezett pályaműveket az eredményhirdetést követően nem küldjük vissza.

 
A pályázat menete, a rajzok elbírálása
A postai úton beérkező pályaműveket szakmai zsűri értékeli a beküldési határidő utáni 5 munkanapon belül, és kiválasztja az általa legjobbnak ítélt pályaművet. Ennek felhasználásával készül el a már említett mozdonymatrica. A szervezők emellett közönségdíjat is hirdetnek. Az érdeklődők a MÁV-csoport honlapján, a www.mavcsoport.hu/mav-csoport/rajzpalyazat oldalon szavazhatnak a pályaművekre 2015. november 9. és 30. között. A közönségdíjat a legtöbb szavazatot szerző pályamű alkotója nyeri. A szakmai zsűri összetétele: a MÁV-csoport szakemberei, könyvillusztrátor, a pályázat megvalósításába bevont társszervezetek képviselői.
Nyeremények

  • A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályamű felhasználásával készített grafika a vállalatcsoport egyik mozdonyát díszíti majd matrica formájában.
  • Az alkotó iskolai osztálya számára ingyenes belépő a Magyar Vasúttörténeti Parkba1
  • Az alkotó iskolai osztálya számára egyszeri, ingyenes, belföldi vonatos osztálykirándulás (legfeljebb 35 fő részére és legfeljebb 100 kilométeres utazási távolságban).

Eredményhirdetés
A szervezők 2015. november 6-án a MÁV-csoport honlapján, a www.mavcsoport.hu/mav-
csoport/rajzpalyazat oldalon hozzák nyilvánosságra a fődíj győztesének nevét. A közönségdíj nyertesének nevét 2015. december 1-én teszik közzé szintén a www.mavcsoport.hu/mav-
csoport/rajzpalyazat oldalon. A győzteseket e-mailben és postai úton értesítik nyereményük átvételi lehetőségeiről, valamint a matricázott mozdony ünnepélyes avatórendezvényének időpontjáról.
1 A jutalom a Park 2016. április hó eleji nyitását követően, előzetesen egyeztetve vehető igénybe!

Hivatalos dokumentumok: