Lezárult a jelentkezés a 2015. február 7-én induló tavaszi gyermekvasutas tanfolyamra. A jelentkezési időszak január 17-i megnyitása óta 150 leendő tanfolyamos jelentkezését fogadtuk el.

Gyermekvasutas tanfolyam

Gyermekvasutas tanfolyam

A Gyermekvasút évente két alkalommal – februárban és októberben – indít tanfolyamot a vasút iránt érdeklődő 4-7. osztályos gyerekek számára. A sikeres felvételhez elengedhetetlen követelmény, hogy a jelentkező jó tanuló legyen (legalább 4.0 tanulmányi átlag), hiszen a gyermekvasutas szolgálatok jellemzően iskolai napokra esnek, így a hiányzások nem vezethetnek a tanulmányi eredmény romlásához.

A Gyermekvasúton szolgálatot teljesítő leendő gyermekvasutasok a vasúti szakismereteket egy speciális tanfolyam keretei között sajátítják el. A tanfolyamot elvégzők a sikeres vizsgát követően a tizenöt gyermekvasutas csoport egyikébe nyernek beosztást. Néhány tanuló szolgálat után láthatnak el önálló gyermekvasutas szolgálatot.

A tanfolyamok körülbelül négy hónaposak. A tanfolyam időrendjét úgy kialakítják ki, hogy foglalkozásokra hetente egy alkalommal kerüljön sor, valamint iskolai elfoglaltságot ne érintsenek. Foglalkozásokat vagy pénteken délután (elméleti foglalkozások), vagy egy hétvégi napon, általában szombaton egész nap tartanak (gyakorlati bemutatás).

Várunk minden érdeklődőt az október 3-án induló őszi gyermekvasutas tanfolyamra!

Kövesse eseményeinket a Facebook-on, vagy olvasson bele a gyermekvasutasok életét is bemutató Sihuhu Online Magazinba!