December első napjaiban a budai hegyvidék területén jelentős mennyiségű ónos eső esett, ami a fákra ráfagyott, így azok ágai letörtek, sok fa a vasúti vágányra dőlt.

A rendkívüli helyzet miatt a Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága a Budai-hegység egyes területein, így a Gyermekvasút 280 méter magasság felett lévő környékén is megtiltotta az erdőben való tartózkodást.
A Gyermekvasút vonalán a kidőlt fák ellettek távolítva, azonban a magasabban fekvő állomások turistaúton való megközelítése vagy még mindig lehetetlen, vagy nem biztonságos a fákról lelógó, le nem esett törött, vagy félig letörött ágak miatt.
Ezért az Pilisi Parkerdő Budakeszi Erdészete az erdőlátogatási tilalmat továbbra is fenntartja. Ezek miatt a Gyermekvasút személyvonatai a minket érintő területi tiltás feloldásáig nem közlekedhetnek!
 
Frissítés:
 
A Gyermekvasút vonalát veszélyeztető fákat a Budakeszi Erdészet szakembereivel együtt a MÁV Zrt. munkatársai eltávolították. Így a vasútvonal biztonságosan járható, azonban a turistautak részbeni lezárása miatt a vonatok Vadaspark megállóhelyen, Jánoshegy és Virágvölgy állomásokon további értesítésig nem állnak meg!