2014. október 4-én szombaton megkezdődött az ez évi őszi gyermekvasutas tanfolyam.

Az egyik első tanfolyami foglalkozáson

Az egyik első tanfolyami foglalkozáson


A gyermekvasutas képzés ezúttal is beiratkozással indult Hűvösvölgyben. Immár második éve a jelentkezés nem személyesen, a tanfolyamkezdés napján történt, hanem előzetesen, on-line módon, az Alagút Portálon keresztül volt lehetőség regisztrálni. Idén ősszel 84-en regisztráltak a tanfolyamra, ahol 59 leendő tanfolyamos jelent meg, a többiek a jövő héttől csatlakoznak majd.
A délelőtti órákban a gyerekeket elkísérő szülők részére szülői értekezletet tartottak. Közben a gyerekek már egymással és a tanfolyami ifivezetőkkel ismerkedtek a hűvösvölgyi tábor területén.
A délután első felében megtartották az első, bemutatkozó jellegű foglalkozásokat. A gyerekek találkoztak a tanfolyami oktatókkal, és megismerkedtek azzal, milyen foglalkozásokon sajátítják majd el a gyermekvasutas szolgálathoz szükséges szakmai ismereteket.
A nap végén a gyerekek közösen utazást tettek a Gyermekvasút vonalán.
Menetrend szerinti személyvonat Szépjuhászné állomáson

Menetrend szerinti személyvonat Szépjuhászné állomáson


A gyermekvasutas képzés négy hónap időtartamú. A gyerekek általában heti egy alkalommal, elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt a Baross Gábor Oktatási Központban, a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben és a Gyermekvasút állomásain.
A 2014. évi őszi gyermekvasutas tanfolyamot elvégzők január végén vizsgát tesznek. Júniusban, a tavaszi tanfolyamon végzettekkel együtt, ünnepélyes formában, az avatáson hivatalosan is gyermekvasutassá fogadjuk őket. Első alkalommal februártól látnak majd el szolgálatot.
A következő gyermekvasutas tanfolyam 2015. február 7-én szombaton reggel 9:00 órakor kezdődik Hűvösvölgyben. Jelentkezni on-line módon, az Alagút Portálon lehet majd január elejétől.

Kapcsolódó oldalak: