2014. május 25-én vasárnap hagyományosan sokszínű programot kínáltunk a gyermeknap alkalmából.

Színpadon az Animal Cannibals

Színpadon az Animal Cannibals


Gyermeknapi rendezvényünk támogatóival és résztvevőivel Hűvösvölgyben, az állomás előtti téren vártuk a gyerekeket és őket elkísérő felnőtteket.
Az itt felállított színpadon egymást érték a fellépők. A teljesség igénye nélkül: kora délelőtt az Apacuka zenekar, délben az Animal Cannibals, röviddel utána az Irigy Hónaljmirigy, késő délután Varga Viktor adott koncertet. Köztük bohócok, bűvészek és tánccsoport szórakoztatta a közönséget.
Hűvösvölgy állomás peronján ez alkalommal is felállítottuk a rövidke hajtánypályát, ahol a kézi hajtányt lehetett kipróbálni. Az állomás túlsó végén pedig igazi kerti vasút szállította a kis utasokat.
A Pom-Bär Kemping Kaland címmel valóságos erdei foglalkoztatót rendezett be. A gyerekek a kis asztalkáknál kedvükre rajzolhattak és színezhettek.
Gyermeknap a Gyermekvasúton

Gyermeknap a Gyermekvasúton


A Tropicarium néhány egzotikus állatot – madárpókot, szivárványos boát és leopárdgekkót – mutatott be. Egy mór teknősnek nyitott karámot építettek, hiszen őt meg is lehetett simogatni. Aki pedig játszani szeretett volna, kipróbálhatta magát a horgászásban.
A Budapesti Közlekedési Zrt. egy foglalkoztató sátorral, valamint egy városi autóbusszal képviseltette magát. A gyermeknap alkalmából a buszon szinte mindent ki lehetett próbálni, még a vezetőülésbe is szabad volt beülni.
A Piatnik játékstandot állított. A gyerekek egy óriási játékfigurával fotózkodhattak, vagy egy szintén felnagyított táblajátékkal játszhattak.
A II. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egy igazi tűzoltóautót hozott a gyermeknapra. A jármű kívül-belül megtekinthető volt. Az érdeklődő gyerekek kérdéseire pedig készséggel válaszoltak a vele érkező katasztrófavédelmisek.
Az Élő Mini Világ Környezetvédelmi Alapítvány idén is elhozta ökobuszát. A Gyermekvasutasokért Alapítvány modellező szakköre vasútmodell-bemutatót tartott. Az állomás mellett ugrálóvár, a sátrakban arcfestés, kézműves foglalkozás, kvízjátékok, lufihajtogató bohócok várták a gyerekeket.
Egzotikus kisállatok a Tropicarium standján

Egzotikus kisállatok a Tropicarium standján


A rendezvény támogatóinak jóvoltából a gyermeknapon a tizennégy éven aluli gyerekek díjmentesen utazhattak a Gyermekvasút vonatain.

Támogatóink: