2014. március 15-én szombaton – a nemzeti ünnep napján – ismét megrendeztük a hagyományos teljesítménytúra nappali változatát A Gyermekvasút nyomában címmel.

Túrázók Csillebérc állomáson

Túrázók Csillebérc állomáson


A teljesítendő táv ezúttal is 20 km volt, melyet hét óra szintidőn belül kellett teljesíteni.
A rajt Széchenyi-hegy állomáson volt. Az útvonal érintette a Gyermekvasút összes állomását és a környék főbb látványosságait. A cél ez alkalommal is Hűvösvölgyben, a Gyermekvasutas Otthonépületben volt.
Az útvonalon számos ellenőrző pontot állítottunk fel. Itt rendezők fogadták a túrázókat. Ők jelenlegi és egykori gyermekvasutasok voltak, akik segítséget nyújtottak a túra folytatásához.
A célba érkezőket meleg étellel vártuk Hűvösvölgyben. A távot szintidőn belül teljesítőket emléklappal, valamint a túra útvonalának valamelyik állomását ábrázoló kitűzővel jutalmaztuk.
Túrázók Virágvölgy állomás előtt

Túrázók Virágvölgy állomás előtt


A túra után minden résztvevőt meginvitáltunk egy visszautazásra Hűvösvölgyből a Széchenyi-hegyre. A vonatok a koraesti órákig közlekedtek. Napközben a nosztalgia motorvonat és egy mentesítő szerelvény is forgalomba állt.
A teljesítménytúra éjszakai változatát 2014. augusztus 19-én kedden este rendezzük. A táv ugyanúgy 20 km-es, azonban ellentétes irányban, Hűvösvölgytől Széchenyi-hegyi kell teljesíteni.
A nappali változatot legközelebb 2015. március 15-én vasárnap indítjuk el.

Kapcsolódó oldalak: