2014. február 8-án szombaton hetvenhat leendő pajtás részvételével megkezdődött az ez évi tavaszi gyermekvasutas tanfolyam.

Az egyik első tanfolyami foglalkozáson

Az egyik első tanfolyami foglalkozáson


A gyermekvasutas képzés ezúttal is beiratkozással indult Hűvösvölgyben. Immár második alkalommal a jelentkezés nem személyesen, a tanfolyamkezdés napján történt, hanem előzetesen, on-line módon, az Alagút Portálon keresztül volt lehetőség regisztrálni.
A délelőtti órákban a gyerekeket elkísérő szülők részére szülői értekezletet tartottak. Közben a gyerekek már egymással és a tanfolyami ifivezetőkkel ismerkedtek a hűvösvölgyi tábor területén.
A délután első felében megtartották az első, bemutatkozó jellegű foglalkozásokat. A gyerekek találkoztak a tanfolyami oktatókkal, és megismerkedtek azzal, milyen foglalkozásokon sajátítják majd el a gyermekvasutas szolgálathoz szükséges szakmai ismereteket.
A nap végén a gyerekek közösen utazást tettek a Gyermekvasút vonalán.
Menetrend szerinti személyvonat Szépjuhászné állomáson

Menetrend szerinti személyvonat Szépjuhászné állomáson


A gyermekvasutas képzés négy hónap időtartamú. A gyerekek általában heti egy alkalommal, elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt a Baross Gábor Oktatási Központban, a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben és a Gyermekvasút állomásain.
A 2014. évi tavaszi gyermekvasutas tanfolyamot elvégzők június elején vizsgát tesznek. Röviddel ezután ünnepélyes formában, az avatáson hivatalosan is gyermekvasutassá fogadjuk őket. Első alkalommal a nyári hónapokban látnak majd el szolgálatot.
A következő gyermekvasutas tanfolyam 2014. október 4-én szombaton reggel 9:00 órakor kezdődik Hűvösvölgyben. Jelentkezni on-line módon, az Alagút Portálon lehet majd.

Kapcsolódó oldalak: