2013. december 6-án pénteken, december 7-én szombaton és december 8-án vasárnap a Mikulás ismét ellátogatott a Gyermekvasútra.

Mikulásvonat Hűvösvölgy állomáson

Mikulásvonat Hűvösvölgy állomáson


A hozzánk ellátogató gyerekek és szüleik mindhárom nap találkozhattak a Mikulással és az őt elkísérő segítőkkel, a krampuszokkal. Sőt, akik jegyet váltottak valamelyik mikulásvonatra, együtt is utazhattak a híres vendégekkel.
Menet közben a Mikulás minden kisgyerekkel elbeszélgetett és megajándékozta őket. A mikuláscsomagokat – a hagyományoknak megfelelően – apróbb édességekből és gyümölcsből állították össze.
A két végállomáson indulás előtt és érkezés után szintén krampuszok szórakoztatták a gyerekeket. Közös körjátékba és éneklésbe vonták be őket.
Szintén a krampuszok feladata volt a mikulásvonatok szerelvényének feldíszítése. Reggel, még az első hűvösvölgyi indulás előtt az alkalomhoz illő dekorációba öltöztették a két szerelvény mozdonyát és kocsijait.
Találkozás a Mikulással

Találkozás a Mikulással


A mikulásvonatokon ezúttal is elővételben váltott részvételi jeggyel lehetett utazni. Jegyet személyesen a Gyermekvasúton és on-line a Broadway Jegyiroda honlapján lehetett váltatni. Mint szinte minden évben, a jegyek idén is már napokkal korábban elfogytak.