2013. december 15. vasárnaptól új hivatalos menetrend érvényes a MÁV vonalain – a Gyermekvasút menetrendje azonban nem változik.

Személyvonat Hárs-hegy állomáson

Személyvonat Hárs-hegy állomáson


Mint minden évben, idén is az év vége előtt néhány héttel lép érvénybe az új hivatalos menetrend a nagyvasúton. A Gyermekvasút menetrendje viszont ez alkalommal is változatlan marad.
A hagyományos, dízelmozdonyos vontatású személyvonatok a téli menetrendi időszakban hétköznap és hétvégén egyaránt, valamint a nyári menetrendi időszakban hétköznap továbbra is 60 percenként közlekednek. A nyári menetrendi időszakban hétvégén és ünnepnapokon ennél sűrűbben, átlagosan 45 percenként indulnak Széchenyi-hegy és Hűvösvölgy állomásról.
2014-ben a nyári menetrendi időszak március 15. szombattól november 2. vasárnapig tart.
2014. május 12. hétfőtől június 13. péntekig – azaz az iskolai tanév utolsó öt hetében – a vonatok hétköznap is a nyári hétvégi menetrend egy rövidített változata szerint, átlagosan 45 perces követéssel közlekednek.
Májustól augusztusig naponta, szeptembertől áprilisig általában csak heti hat napon át közlekednek a vonatok. Április 28-ig, majd szeptember 1-jétől hétfői munkanapokon üzemszünet.
Gőzvontatású nosztalgiavonat Szépjuhászné állomáson

Gőzvontatású nosztalgiavonat Szépjuhászné állomáson


A nosztalgiavonatok 2014-ben is június közepéig, majd augusztus közepétől közlekednek. Természetesen csak a szükséges forgalmi és műszaki feltételek megléte esetén állnak forgalomba.
A gőzvonatású nosztalgiavonatok a téli és nyári menetrendi időszakban egyaránt, a nosztalgia motorvonati szerelvény csak a nyári menetrendi időszakban fog közlekedni.
A nosztalgiavonatok mindenkori tervezett közlekedését honlapunk Menetrend című rovatában tesszük közzé.