2013. augusztus 19-én hétfőn este ismét megrendeztük a hagyományos éjszakai teljesítménytúra éjszakai változatát A Gyermekvasút nyomában 20 néven.

Teljesítménytúrázók Szépjuhászné állomáson

Teljesítménytúrázók Szépjuhászné állomáson


A hagyományoknak megfelelően a túra útvonalát ezúttal is Hűvösvölgytől Széchenyi-hegyig jelölték ki. Érintette a Gyermekvasút állomásait és a környék népszerű kirándulóhelyeit.
A nevezéseket a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületnél fogadtuk 19:00 órától. A résztvevők részletes útvonalleírást kaptak, amely térképvázlatot is tartalmazott.
Az útvonalon kijelölt ellenőrző pontokat természetesen az előírt sorrendben kellett teljesíteni. Az egyes pontokon rendezők fogadták a túrázókat, hogy igazolják a pont érintését és szükség szerint segítséget nyújtsanak a túra folytatásában.
A cél ezúttal is Széchenyi-hegy állomáson volt. A 20 km-es távot hét óra szintidőn belül kellett teljesíteni. A túrát sikeresen befejezők eredményét emléklappal és kitűzővel ismertük el.
Ellenőrző pont a Széchenyi-emléknél

Ellenőrző pont a Széchenyi-emléknél


A célba érkezőket meleg étellel fogadtuk. A rajt helyszínére való visszajutást biztosítandó, az éjszaka folyamán Széchenyi-hegy állomásról három alkalommal indult vonat Hűvösvölgybe. Az éjszakai utazás a teljesítménytúra stílusos befejezése volt.