2013. május 26-án vasárnap színes gyermeknapi programokat kínáltunk Hűvösvölgyben.

Gyermeknap Hűvösvölgy állomáson

Gyermeknap Hűvösvölgy állomáson


Az idei gyermeknapon a már hagyományosnak számító, sokszínű programmal vártuk a gyerekeket és szüleiket Hűvösvölgyben, az állomás előtti téren. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, az előrejelzéssel szemben még csak futó záporok se zavarták meg a gyerekek szórakozását. Ha lehet, idén még többen látogattak el a gyermeknapi rendezvényünkre, mint tavaly vagy eddig bármikor.
Késő délelőttől a koraesti órákig folyamatosan elérhetők voltak – többek között – óriási interaktív játékok, alkotóház és gyermekfoglalkoztató, babasarok és különböző ugrálóvárak.
A Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) egy Mercedes Citaro típusú városi autóbuszt állított ki, melynek vezetőülésébe is beülhettek a gyerekek. A cég munkatársai többféle, a tömegközlekedéssel kapcsolatos témájú kvízjátékokat rendeztek.
Idén is sikerült megszervezni, hogy egy valódi tűzoltóautó látogasson ki a hűvösvölgyi gyermeknapra. Természetesen kívül-belül megtekinthető volt, és a vele érkező tűzoltók szívesen meséltek róla az érdeklődőknek.
A modellező szakkör kiállításán

A modellező szakkör kiállításán


Hűvösvölgy állomás peronján összeállítottuk a hajtánypályát, ahol a Gyermekvasút kézi hajtányát lehetett kipróbálni.
A Gyermekvasutasokért Alapítvány modellező szakkörének kiállítóterme egész nap fogadta a látogatókat. Több különböző TT méretarányú terepasztalt mutattak be működés közben.
A szabadtéri színpadon egymást váltották a fellépők. Színházi előadások és musicalek részletei hangzottak el, bűvész szórakoztatta a gyerekeket, zenés bábelőadást mutattak be. A kora délutáni órákban rendőrkutyás bemutató is volt.
Két kiemelt fellépő is eljött Hűvösvölgybe: röviddel dél után Fluor, majd néhány órával később az Animal Cannibals adott koncertet a gyerekeknek és szüleiknek.
A színpadon az Apacuka együttes

A színpadon az Apacuka együttes


A rendezvény támogatóinak jóvoltából a gyermeknapon minden tizennégy éven aluli gyerek díjmentesen utazhatott a Gyermekvasúton.
A Széll Kálmán tér (Moszkva tér) és Hűvösvölgy között nosztalgiavillamos és nosztalgia-autóbusz is közlekedett ezen a napon.