2013. április 27-én szombaton és 28-án vasárnap nyílt napot rendeztünk a hűvösvölgyi fűtőháznál.

Gépészeti nyílt napok a hűvösvölgyi fűtőháznál

Gépészeti nyílt napok a hűvösvölgyi fűtőháznál


A nyílt napok alkalmával a Gyermekvasút műszaki bázisa – a hűvösvölgyi vontatási telep és fűtőház – várta az érdeklődőket.
A látogatók megtekinthették a forgalomban részt nem vevő járműveket és a járműtelep berendezéseit. Köztük az éppen nem közlekedő 490,039 pályaszámú gőzmozdonyt, az újjáépítés alatt álló Mk49,2006 pályaszámú és a modernizálásról nemrégiben visszatérő Mk45,2002 pályaszámú dízelmozdonyt.
A vontatási telep bejáratától igény szerint szakmai vezetést indítottunk. A fordítókorongon rendszeres időközönként megfordítottunk egy járművet, hogy a berendezést működés közben is bemutassuk. A hűvösvölgyi ma már az egyetlen, használatban lévő kisvasúti fordítókorong az országban.
A szórakoztató programokra vágyók a telep területén tehettek egy rövid utat a kézi hajtánnyal. Időnként a C50 típusú mozdonnyal vontatott rövidke szerelvény is szállított utasokat. A Gyermekvasút járműveiről készülő H0e méretarányú modellek vitrinben kiállítva voltak megtekinthetők.
C50 típusú mozdony és rövid szerelvénye

C50 típusú mozdony és rövid szerelvénye


A gépészeti nyílt napokhoz kapcsolódóan a Gyermekvasutasokért Alapítvány modellező szakkörének kiállító terme is nyitva tartott a rendezvény mindkét napján.