2013. április 28-án vasárnap ismét megrendeztük A Gyermekvasút nyomában című nappali teljesítménytúrát.

Ellenőrző pont Normafa megállóhelyen

Ellenőrző pont Normafa megállóhelyen


A túrát – a sokéves hagyományokat követve – 2013. március 15-én pénteken egyszer már megrendeztük. A hirtelen nagy havazás miatt azonban akkor sokan nem tudtak részt venni rajta. Az ő kedvükért úgy döntöttünk, hogy a tavasz megérkezésekor ismét elindítjuk.
A megismételt túrát a szokásos tavaszi rendezéssel azonos módon tartottuk. A rajt Széchenyi-hegy állomáson, a cél Hűvösvölgyben volt. Az útvonal érintette a Gyermekvasút valamennyi állomását és a Budai-hegység főbb látványosságait.
Most első alkalommal lehetőséget biztosítottunk előjelentkezésre. E-mailben és személyesen, hétvégenként a Gyermekvasutas Múzeum előterében lehetett regisztrálni a túrán való részvételre. A tapasztalatok kedvezőek, ezért a későbbiekben is tervezzük az előzetes regisztrációt.
Adminisztratív okokból az indulók számát ezer főben kellett korlátozni. Sokan éltek az előjelentkezési lehetőséggel, de szerencsére a startnál regisztrálók közül se kellett senkit visszautasítani.
A Farkas-völgy felől érkező túrázók

A Farkas-völgy felől érkező túrázók


A Gyermekvasút nyomában című teljesítménytúrát legközelebb éjszakai változatban rendezzük 2013. augusztus 19-én hétfőn este. A nappali formában 2014. március 14-én szombaton indítjuk el.