2012. augusztus 19-én vasárnap este ismét megrendeztük a hagyományos teljesítménytúra éjszakai változatát.

Ellenőrző pont a hűvösvölgyi Nagyréten

Ellenőrző pont a hűvösvölgyi Nagyréten


A túra útvonalát ezúttal is húsz kilométer hosszan Hűvösvölgytől Széchenyi-hegyig jelöltük ki. Menet közben érintette a Gyermekvasút valamennyi állomását és a környék főbb kirándulóhelyeit.
A rajtoltatás 19:00 órakor kezdődött a Gyermekvasutas Otthonépületnél. A nevezők részletes tájékoztató füzetet kaptak, amely a túra útvonalának leírásán kívül az érintett látványosságok ismertetését és egy térképvázlatot is tartalmazott.
A résztvevőknek a kitűzött ellenőrző pontokat az előírt sorrendben kellett érinteni. Elhaladásukat a pontőrök igazolták, akik egyúttal információt és segítséget is nyújtottak a túra folytatásához. A pontőrök döntő többsége egykori és jelenlegi gyermekvasutas volt.
A teljesítménytúra szintidejét hét órában állapították meg. Az ezt teljesítők a célban emléklapot és kitűzőt kaptak.
Széchenyi-hegy állomáson a célban minden résztvevőt meleg étellel vártunk. Majd mindenkit egy különleges éjszakai vonatozásra invitáltunk vissza Hűvösvölgy felé.
A hajnali órákban háromszor indult vonat Széchenyi-hegyről Hűvösvölgybe. A vonatozásról lemondók a Normafától induló éjszakai autóbusszal, a vonatos utazást választók Szépjuhásznétól vagy Hűvösvölgyből szintén éjszakai járatokkal vagy az egyik első reggeli villamossal indulhattak haza a Gyermekvasútról.
Szépjuhászné állomáson a büfé hajnalig nyitva tartott. Az esti órákban fogadták a túrán résztvevőket, majd hajnalban a hazaindulás előtt betérőket.