2011. december 3-án szombaton és december 4-én vasárnap a Mikulás ismét ellátogatott a Gyermekvasútra.

Mikulásvonat Hűvösvölgy állomáson

Mikulásvonat Hűvösvölgy állomáson


Ezen a hétvégén mikulásvonatok is közlekedtek, ahol a gyerekek és szüleik együtt utazhattak a Mikulással és segítőivel, a krampuszokkal.
Hűvösvölgy állomáson a mikulásvonat indulása előtt, avagy megérkezés után a gyerekeket szintén krampuszok szórakoztatták. Közös énekléssel és táncolással múlatták az időt.
A mikulásvonaton menet közben a gyerekek és a krampuszok együtt várták a Mikulás érkezését. Közös énekléssel, versmondással és beszélgetéssel várták a vendéget.
Megérkezése után a Mikulás minden kisgyerekkel külön elbeszélgetett. Majd megajándékozta őket egy-egy hagyományos, édességből összeállított mikuláscsomaggal.
A mikulásvonaton elővételben megváltott részvételi jeggyel lehetett utazni. Részvételi jegy a Gyermekvasúton és a Broadway Jegyiroda belvárosi kirendeltségeiben volt váltható.
Mindkét nap két szerelvény közlekedett mikulásvonatként. Idén az egyik szerelvény hagyományos, dízelmozdonyos vontatású volt. A másikat azonban az egyik gőzmozdony továbbította.
A mikulásvonat kocsijait a krampuszok még szombat reggel, az első hűvösvölgyi indulás előtt a közelgő ünnepekhez illően, hangulatosan feldíszítették.
A mikulásvonathoz érkezőkre és a különvonatozás után hazaindulókra való tekintettel az ilyenkor, téli hétvégéken szokásos, 60 percenként közlekedő menetrend szerinti személyvonatok mellett mentesítő vonatok is közlekedtek. Menetrendjüket úgy állították össze, hogy a két végállomáson minden mikulásvonathoz biztosított legyen az ellenkező irányú csatlakozás. Mentesítő vonatként a nosztalgia motorvonati szerelvény közlekedett.
Vasárnap este a Mikulás megerősítette, hogy 2012 decemberében a krampuszokkal valószínűleg ismét ellátogat a Gyermekvasútra.

Partnerünk honlapja: